söndag 30 januari 2011

Alicias 1-års kalas




Hipp hipp hurra för vår solstråle som hade 1-års kalas igår. Födelsedagen är ju imorgon 31 januari men det är ju mycket roligare att ha kalas på en lördag ;)

onsdag 26 januari 2011

Tallrikar, Nikkis kalas och mammas köttbullar





Några av dessa papperstallrikar eller liknande får det bli till Alicias 1-års kalas på lördag. Lagerhaus verkar ha en del fina varianter att välja på. Det behöver ju inte vara barnmotiv bara för att det är 1-års kalas. Jag hittade sååå söta servetter med gulliga djur på Åhléns som får stå för det barnsliga ;)

Imorgon åker jag och Alicia på en utflykt till Lidingö och firar söta Nikki som blivit 1 år.

Idag har vi haft en riktigt skön hemmadag. Jag har gjort hemgjorda köttbullar som Alicia verkar älska. Vi har lekt, städat och tvättat... Pluttan tycker det är så himla skoj när man tar fram dammsugaren och det är ju perfekt med en liten hjälpreda ;)

tisdag 25 januari 2011

Nytt draperi


Då är ett nytt draperi på plats i hallen och den här gången fick det bli ett tyg med lite vårkänsla. Skönt att kunna dra för så att man inte behöver se alla skor och jackor.

Dagens lunchdejt



Dagens lunch- och shoppingdejt med min svägerska/Alicias faster var toppen som vanligt! Bättre svägerska kan man nog inte ha ;) Alicia provade skor och åkte rutschkana och var väldigt nöjd hon också. Ett par Ecco - mimic silver förstagåsko shoppade faster Eleni till gumman och de ser ut så här:

måndag 24 januari 2011

Dejt med faster

Godmorgon
Jag och Alicia håller på att göra oss i ordning för snart ska vi ge oss iväg mot Sickla för att uträtta några ärenden och sedan möta upp Alicias faster Eleni. Vi ska bland annat gå till Barnskospecialisten så att Alicia kan prova skor som faster tänkte köpa till henne i 1-års present ;)
Ha en bra dag!!

söndag 23 januari 2011

Nu kör vi mamma



Nu har gumman upptäckt Brio-vagnen här hemma och kör med den för fullt. Hon både står i vagnen och går med den som vanligt. Sötis!!

Fransk tulpan


Den här lilla raringen fick följa med hem från Magnolia här i Sjöstaden igår när jag shoppade en fin tulpanbukett till min mamma och Per som vi var o hälsade på igår. Fin i all sin enkelhet i en cylindervas. Snart slår den förhoppningsvis ut och kan sprida lite vår.

onsdag 19 januari 2011

Massage, 1-års kalas & BabyRevolution

Inte dumt med lite massage av en väldigt söt liten massös ;) Hoppas hon snart kan börja ge hårmassage också...
Alicias mormor har varit här idag och hälsat på oss och på eftermiddagen var hon barnvakt då jag åkte iväg på ett ärende. Igår var farmor här så nu har det varit två dagar i rad med Alicias fina mormor och farmor på besök. Glad för att ni finns och alltid hjälper till och är så goa!! Annars har vi tagit det ganska lugnt de senaste dagarna. Skönt att unna sig att slappa lite...gillar inte att ha en massa måsten utan vill gärna försöka ta dagen som den kommer men självklart är det roligt att ha en del saker inplanerade ;)
Jag har t ex roat mig med att fixa lite inför Alicias 1-års kalas som vi ska ha sista helgen i januari. Tänk att vår lilla skatt snart fyller ett år!!
Dags att sova nu...imorgon blir det utflykt till BabyRevolution på Kungsholmen med två andra mammor och deras barn. Skoj skoj!!

söndag 16 januari 2011

Grå promenad i Sjöstaden

Vår gångbro över kanalen...
Nästan hemma hos oss
Skönt om man själv kunde ligga i en vagn och sova i friska luften ;)
Lilla jag med mössan på

Många promenader blir det nu när man är mammaledig och det är superskönt. Här hemma finns det många fina rundor så man behöver inte ge sig iväg så långt om man nu inte känner för det. Igår var det lite väl grått men jätteskönt när man väl kommit ut. Hoppas ni har en skön helg!!! KRAM

lördag 15 januari 2011

Spaghetti med köttfärssås

Jag kan meddela att det går alldeles utmärkt att äta spaghetti och köttfärssås med händerna för det var precis vad Alicia gjorde igår. Det slog nog rekord i hur kladdigt det kan bli med småbarn men det var bara att ta ett litet bad.

söndag 9 januari 2011

Lördagslunch på Dipiu

Idag var jag, Lambros o Alicia hos vår vän Kostas på Dipiu här i Sjöstaden och käkade jättegod lördagslunch o drack ett glas vin. Skönt att få lyxa till det. Kan verkligen tipsa om deras goda och vällagade mat. Borde börja mitt nya liv nu efter nyår med bantning och träning men vi får väl se hur det blir med det. Kram!!

lördag 8 januari 2011

Goda semlor, shopping och tjejmys

Jaha då har man klämt i sig årets första semla och det var väldigt mumsigt kan jag lova. Jag o Alicia var o fikade hos våra kompisar Malin o Amanda o dessa raringar bjöd på semlor. Imorgon fyller söta Amanda 1 år så Alicia hade köpt presenter till sin kompis och gissa vem som blev glad. Tack för en mysig eftermiddag tjejer ;)

På förmiddagen var vi en sväng på "byn" som min fina farmor Gull brukar säga och gjorde några ärenden och shoppade presenterna till Amanda och även till Alicias nya syssling Theodor. På hemvägen stannade vi till på Ljuvliga Hem och pratade lite med den pratglade och trevlige ägaren och shoppade en fin ljusstake på rean. Ikväll blir det hemmamys med Let´s Dance, revbensspjäll, pommes och en god Rioja som Lambros precis kom hem med ;)

Trevlig fredag på er sötnosar!!

torsdag 6 januari 2011

En liten kommentar please

Snälla om du är här inne o kikar så  får du gärna skriva en liten kommentar om du vill ;) Lite dåligt med såna på sista tiden så jag börjar fundera på om det inte funkar att kommentera så nu är det dags att testa.
Ciao

Min lilla fotovägg


Fotoväggen här hemma ska nog ta och utökas med några fler fina bilder. Det kanske får bli några fina foton från några av våra resor. Undrar om jag kanske ska blanda upp med några andra ramar eller hålla mig till de svarta enkla från Åhléns... Vad tycker du??

Lila nagellack


En osminkad moi med håret i tofs och lila naglar. Färgen på nagellacket heter Soaked in purple och är från hovleverantören H&M ;) Ha en fin dag!!

onsdag 5 januari 2011

Vårsjal

Den här fina och våriga sjalen och några fler saker klickade jag precis hem från H&M online. Smidig och effektiv shopping och så slipper man springa runt och leta storlekar ;) I like!!
Idag har vi haft en hemmadag med tvätt, lek, mys och promenix i vintersolen. Imorgon ska vi träffa min svägerska för en lunch på stan och kanske lite shopping och det ska bli riktigt skoj!

måndag 3 januari 2011

Tänder på g


Det är nog fler tänder på g för pluttan för i ett par dagar har det verkat klia som tusan i Alicias mun och i natt vaknade hon flera gånger och var jätteledsen. Då var det bara tutten som kunde trösta och då pratar jag inte om vanliga nappen utan mina nappar ;) I morse var hon lika glad som vanligt och käkade sin frukost med mig. Nu sover hon och strax kommer mormor och hälsar på. Ha en bra dag!!!

söndag 2 januari 2011

Happy new year & en syssling


En cigarr ute i snön

Vackra blommor från familjen L ;)

Toast skagen med kalixlöjrom till förrätt

Voila....middagsbordet

Nyår firades hemma hos oss med fina familjen L från vår gata. Det blev supertrevligt och en massa god mat, champagner och vin. På nyårsdagen var i alla fall vi i familjen P väääldigt trötta ;) Inte så vana att vara uppe sent och partaja sedan man blivit småbarnsförälder. Några fler som blivit föräldrar just idag är Lambros kusin och hans fina Jeanette. Grattis till Alicias lille syssling Theodor som kom idag!!