söndag 30 november 2014

Hyacinter

Har många hyacinter här hemma och två stora amaryllisar. Idag köpte jag hyacintlökar med strut. De ska stå i vatten och sedan ska de tydligen börja växa under struten :)

Lussebullsbak

Helt otroligt att det är första advent!!
Igår hade vi det årliga lussebullsbaket hos min älskade mamma. Tjejerna, mormor, farmor och min svägerska och hennes dotter var som vanligt med och bakade! Myspys och mums!

fredag 21 november 2014

Hos frissan

Idag var det dags för ett besök hos frisören. Bokade in mig till The Venue här i Sjöstaden och blev behandlad som en prinsessa! Brukade gå dit för längesen men har varit dålig på att ha framförhållning och boka tid så det har mest blivit att jag gått till andra ställen där det inte är lika uppbokat. Kommer absolut fortsätta att gå dit. Satt föresten på samma ställe på övervåningen som jag satt på när jag skulle bli en vacker brud och gifta mig 2007. Åren går!! Ser ut som jag blev väldigt blond på sista bilden men det är bara ljuset. Riktigt så blond blev jag inte. Lite ljusa slingor bara men mest ljusbrunt.

Före:


Efter:



onsdag 19 november 2014

Nytt skåp

Bor väldigt nära en möbelbutik där de säljer begagnade möbler. Hittade det här lilla söta skåpet i veckan. På samma ställe som jag köpte sideboardet. 

Första hyacinterna

Kunde inte låta bli att köpa hyacinter i veckan så nu har vi både hyacinter och blommande pelargoner här hemma. Kanske inte rätt årstid för pelargoner men kan liksom inte slänga dem. 


söndag 9 november 2014

Fynd

Fyndade ett sideboard i en butik i veckan. Nu är det på plats och jag tycker att det blev riktigt fint där vid fönstret. 

tisdag 4 november 2014

Guld som glimmar

Väldigt trendigt med guld, mässing och koppar nu. Här hemma har jag köpt en del inredning i guldfärg. Tycker att det mjukar upp och passar fint. Senaste köpet är ljusfat från Lagerhaus som är lite hamrat och det blommiga mindre fatet och ljushållaren i samma material är från BrukaDesign. 
Den lilla vasen är från Hemtex.

måndag 3 november 2014

Slå ut en vägg?

Nu har vi bott i lägenheten i drygt ett år och jag har funderat fram och tillbaka på om vi ska öppna upp en del av väggen från köket till matrummet. Idag har vi separat kök där vi har ett matbord och bredvid köket har vi matrum med större matbord. Skönt att ha ett separat kök men jag tror det skulle bli luftigare att öppna upp en del av väggen. Då skulle köket bli riktigt stort och det skulle va både snyggt och praktiskt med en stor köksö och ha kvar det stora matbordet. Kolla planlösningen. Skulle i så fall välja att öppna upp till där kyl, frys och städskåp börjar så de skulle få stå kvar på samma plats. Vad tror ni?

söndag 2 november 2014

Glada 80-talet

Igår var vi på födelsedagsfest med 80-talstema. Jätteskoj och visst var vi snygga :)