fredag 30 november 2012

Paket nummer 1

Då är paketjulkalendern riggad inför 1 december imorgon. Ska bli väldigt spännande att se vad Alicia säger när hon vaknar och ser den och hittar första paketet. Mysigt nu när snön är här också ;)

lördag 24 november 2012

Lussebullsbak

Det årliga lussebullsbaket hade vi idag hemma hos mormor. Väldigt mysigt och Alicia verkar gilla att knåda deg och inte minst att äta degen ;) Fina och goda bullar blev det! Jag, min svägerska och hennes barn och min svärmor har som tradition att träffas hos min mamma och baka massor med lussebullar, äta risgrynsgröt och lyssna på julmusik. De senaste 3 åren har vi ju fått 2 nya små medlemmar ;)

torsdag 22 november 2012

Överraskning

Idag är det ingen vanlig dag för det är min födelsedag ;) Min svägerska Eleni och min vän Lili hade fixat barnvakt och bett mig möta upp dem inne i stan klockan 11. Sedan överraskade de mig med sminkning på NK, shopping och afternoon tea med champagne på Grand hotell. Jag hann även med ett frisörbesök ;) Gissa om vi hade det mysigt ;) Helt underbart och såååååå skönt för en småbarnsmamma att få komma ut och lufta sig!!! Tack finaste ni!! När jag kom hem var mina små älskade tjejer och deras mormor och farmor hemma. Alicia och mormor hade köpt födelsedagstårta och så fanns det flera paket att öppna ;) 37 år är jag nu! Grattis till mig!!

tisdag 20 november 2012

Moccamaster

Vi skulle behöva en ny kaffebryggare och funderar på en Moccamaster. Recensioner på den tack ;)

söndag 18 november 2012

Biotajm

Idag var jag och Alicia på bio för allra första gången ;) Vi gick dit tillsammans med Alicias kompis och hennes mamma. Myyysigt!! Vi såg Lilla Anna och långa farbrorn. Självklart åt vi popcorn ;) Känns skönt och väldigt roligt att kunna göra såna här saker ihop. Hoppas din söndag varit bra!!

lördag 17 november 2012

Stjärna

Dagens tips får bli den här fina stjärnan från Granit som jag genast måste iväg och köpa. Blir ju jättefin att ha julgodis och pepparkakor i ;) Säkert snyggt att ha blockljus i också. Ha en skön lördag!

tisdag 13 november 2012

Mina gullungar

Alicia blev jätteglad när jag hämtade henne på dagis idag. Gullunge!! Sen blev det en titt utanför hunddagiset och vilken lycka när det satt en söt liten hund i fönstret och kikade på oss. Sedan åkte vi en station med tvärbanan och gick och matade fåglar med kex... Något bröd hade vi inte med oss i vagnen men fåglarna tyckte kex var mums. Sen hem och de vanliga rutinerna. Tisdagskvällar spelar Lambros innebandy men kvällspasset fixade jag bra ändå ;) Nu sova!!

måndag 12 november 2012

Fräschare badrum

Här kommer en bild från badrummet som också fått en uppfräschning ;) Fler bilder kommer. Ha en bra måndagkväll!!

lördag 10 november 2012

Flyttat tillbaka

Nu har vi flyttat tillbaka till nyrenoverade lägenheten och det blev jättefint. Jag har inte hunnit ta så många bilder men här kommer ett litet smakprov ;) Vad tycks??

fredag 9 november 2012

Soligt

Vi har det bra här hemma hos tjejernas farmor och farfar. Nu är renoveringen snart klar så imorgon flyttar vi hem igen! Idag blev det en skön promenad i solen. Några minusgrader så mössan fick åka på ;)

Vitvaror

Imorse kom de sprillans nya vitvarorna och nu är de på plats. Sjöstenen har blivit vit. Köket och badrummet är nästan helt klara!! Lite småfix kvar och fläkten ska upp också. Hallen har också fått en platsbyggd hylla. Visar bild senare ;) Visst är det stor skillnad?? Trevlig fredag!

torsdag 8 november 2012

Vit sjösten

Nu är sjöstenen i köket snart vit. Ha en bra torsdag!!

onsdag 7 november 2012

Handtag

Nu har alla handtag skruvats upp. Snyggt tycker jag!

tisdag 6 november 2012

Julkalender med paket

Jag har letat efter fina julkalendrar att hänga paket i till tjejerna. Titta vad jag hittade på bästa H&M ;) Finns i deras homekids-sortiment i webbshoppen. Det får bli dagens tips! Jag kommer själv ihåg hur mysigt jag tyckte det var när min mamma fixade små paket under hela december fram till och med julafton ;) Såg precis att det är en ficka även för 25 december. Blir till att shoppa en massa småsaker redan nu...
Bild: hm.com

Vita luckor

Nu är de nya vita måttbeställda luckorna uppe. Handtagen saknas men kommer upp imorgon. Då ska även sjöstenskaklet målas vitt. Kommer förhoppningsvis bli superfint och lite annorlunda och mjukare än vanligt vitt kakel. På fredag kommer de nya rostfria vitvarorna.

Bänkskiva och snygg kran

Nu är både bänkskiva och kranen till diskhon på plats. Vad tycks? Vi valde en stor diskho istället för två mindre. Lätt att få plats med ugnsplåtar och större saker när man ska diska. Man kan köpa till olika insatser som sköljbalja och durkslag... Praktiskt med avställningsytan i rostfritt till vänster. Inbyggd diskmedelshållare är det tydligen också :)

måndag 5 november 2012

Diskho

Idag kom den massiva bänkskivan i ek som väger 60 kg ;) Den och diskhon är nu på plats. Imorgon ska snickaren fortsätta med luckorna och annat pyssel.

söndag 4 november 2012

Framkallning

Yes... Idag har jag äntligen beställt bilder för framkallning från Isabellas dop.

Brickor

När köket är klart och vitt så vill jag piffa med lite fina detaljer. De här brickorna från Svenskt Tenn skulle passa perfekt ;) Ha en bra söndag!!

lördag 3 november 2012

Vitt

Det börjar tydligen bli vitt i köket enligt Lambros ;) Kaklet ska målas nästa vecka och då kommer även ny bänkskiva, diskho, blandare och nya rostfria vitvaror. Sååå spännande!! Jag och tjejerna myser hos farmor och farfar. Ha en mysig lördag!!

fredag 2 november 2012

Nya handtag

Det får bli de här handtagen i mitten på bilden till köket. De långa till de stora lådorna och mellanstorleken till luckorna och mindre lådor.

torsdag 1 november 2012

Renovering dag 2

Så här ser det tydligen ut hemma just nu... Vi behåller stommarna men alla trädetaljer och täcksidor målas vita och så har vi måttbeställt nya vita luckor. Sjöstenen ska också målas vit och ny bänkskiva i ek och nya rostfria vitvaror ska på plats nästa vecka. Hantverkarna är i full gång och Lambros är där och håller koll och fotar :)