söndag 29 april 2012

My gardener

Underbart skönt och soligt idag. Jag har anlitat en gardener som fixar och vattnar ute på terrassen. Fint kommer det bli ;)
Kram på er!!

Fina korgar från Granit

Dessa korgar tycker jag är fina. Vad gör ni denna söndag? Vi tar det lugnt, städar och tvättar. Kram
Bilder: granit.se

fredag 27 april 2012

Shoppat present

Ja då har Alicia shoppat present till sin fasters fina man som vi ska fira imorgon. Ha en underbar fredag :)

Morgonmys och bus

Några pics från vår morgon här hemma. Alicia är busig och hoppar i vår säng. Aja baja!!! Gos med lillasyster hann hon också med innan det var dags att gå till förskolan. Skönt med fredag igen!! Imorgon ska vi på kalas så idag ska jag gå och fixa present. Kram på er!

onsdag 25 april 2012

Sol i Sjöstaden

Idag har det varit soligt här hemma i Sjöstaden och I like it very much!
Premiär för mig och Isabella att både lämna och hämta Alicia på förskolan idag. Det gick jättebra skönt nog och på eftermiddagen var vi alla 3 i parken och lekte och fikade. Alicia är jättesnäll mot sin lillasyster men varit väldigt trotsig mot mig och Lambros den senaste veckan men nu verkar det lite bättre. Säkert något som hör till den här åldern men även en reaktion för att det kommit ett syskon. Tydligen väldigt vanligt men brukar bli bättre...
Kram

söndag 22 april 2012

Smycken från Ti Sento

Jag använder mest smycken i vitguld och silver. Tycker dessa silversmycken från Ti Sento är fina. Såg att Smycka-butiken har öppnat i Sickla så den ska jag spana in nästa gång jag är där ;)
Vi har varit inne hela helgen eftersom Alicia är förkyld men nu mår hon bättre stackaren. Drygt att bara vara inne men lite mysigt också. Inte blir man piggare av det här supertrista vädret.
Bild: smycka.se

lördag 21 april 2012

Scones och 3 veckor

Lambros bakade scones imorse som vi mumsade på till frukost. Åhh va det är gott!! Vi tar det lugnt idag för stackars Alicia har blivit förkyld och är hängig. Lite feber har hon också så matlusten är så där. Jag har laddat upp med glass och annat som hon gillar så att hon får i sig något i alla fall. Idag har Isabella hunnit bli 3 veckor. Bvc-besöket igår gick jättebra och hon ökar i vikt som hon ska ;) Skönt!! Hoppas nu bara att hon inte blir förkyld som storasyster.
Ha en bra lördag!!

fredag 20 april 2012

Pelargoner

Är så sugen på att fixa ordning på terrassen men idag öser regnet ner och så har hantverkarna påbörjat arbetet med fasaden så det får nog vänta. Efter lunch ska jag och Isabella till bvc på rutinkoll och väga och mäta. Kanske gör jag ett litet stopp i blomaffären på väg hem och köper några vårblommor ändå ;) Den här fina pelargonen blommade på vår terrass förra året.
Ha en toppenbra fredag!!!

torsdag 19 april 2012

Mysdag

Sitter här i soffan hos tjejernas farmor och farfar och bara slappar. Isabella ligger och sover och Alicia och farmor är i parken med djur som ligger här i närheten. När de kommer tillbaka ska vi äta lunch och fortsätta att mysa :)
Så skönt att bara vara och bli lite extra ompysslade.

Säng till Alicia

Alicia har vuxit ur sin spjälsäng så nu är det dags att köpa en ny. Vi har väntat ett tag eftersom hon trivts bra och sovit bra i spjälsängen. Vi ville inte ändra i samband med att lillasyster kom men nu ska vi köpa en ny och göra mysigt i hennes/tjejernas rum. Isabella sover i sin vagga i vårt sovrum.
Jag har kikat på två olika så kallade växasängar på ikea.
Idag kommer det hantverkare hit och ska ta bort panel och sätta dit ny ute på terrassen så då åker jag, Alicia och Isabella till farmor och farfar. Alicia är ledig från förskolan idag så det biir mysigt att få vara med mina fina tjejer idag ;)
Ha en bra dag!!

onsdag 18 april 2012

Små och stora kompisar

Idag har jag och Isabella varit och hälsat på Malin och Lovisa som bor på vår gata. Lovisas storasyster Amanda och Alicia är ju kompisar och vi gjorde en massa skoj när vi mammor var föräldralediga förra gången och nu har vi "tajmat" in varandra igen. Ser framemot en massa roliga utflykter framöver ;) Vår gemensamma kompis Sandra som också bor här på vår gata väntar sitt andra barn när som helst så vi väntar med spänning på en till i gänget ;)

söndag 15 april 2012

Grattisblommor

Åhh va mycket fina grattisblommor vi fått. Dessa kom i fredags och var från mina snälla jobbarkompisar ;) Så sött med en stor och en liten bukett.

Power walk i solen

Idag har Lambros föräldrar varit här och vi har ätit mumsig grekisk påskmat. Grekiska påsken har ju varit nu i helgen som jag skrev tidigare. De hade med sig lammstek, potatisgratäng, kyckling, bifteki, fetaost, gott bröd, ägg... Mums var det!! Alicia och farmor gick till lekparken och jag och Isabella gick en pw i eftermiddagssolen. Skönt att våren äntligen verkar vara här :) Fina krokusar såg vi längs vägen. Natti natti!

Utemöbler

Nu verkar det som att våren kanske äntligen är här ;) Igår vinter men idag vår. Dags att uppdatera några av utemöblerna på terrassen som gjort sitt. Vårt stora praktiska bord från ikea säljs fortfarande men finns nu i en mörkare och snyggare brun färg. Det får nog bli ett nytt eftersom det andra blivit väldigt slitet. I samma serie har det kommit smarta förvaringsboxar perfekta till dynor och smått och gott som man vill gömma undan. Ha en skön söndag fina du!!

lördag 14 april 2012

Kalo pasqua

Den här helgen är det grekisk påsk och ikväll har vi tänt det här söta ljuset som Alicia fått från sina fina gudföräldrar. Det är tradition att man får ett fint dekorerat ljus och tänder det på kvällen. Kalo pasqua på er!!

Bänk med förvaring och peace

Åhh vad jag har letat efter en vit sittbänk med förvaring att ha i köket. Idag hittade jag den på Ellos sajt av alla ställen ;) Slog till direkt då priset var bra och så fick jag även 500 kr i rabatt. Hittade även fina kuddar som jag inte kunde låta bli att klicka hem. De passar fint i soffan i vardagsrummet. Nu behöver jag hitta snygga sittkuddar till bänken också :)

fredag 13 april 2012

Hämtning

Hämtningen på förskolan gick jättebra idag. Har gruvat mig lite för backen och trappan för att komma upp till förskolan... Idag testade jag syskonvagnen i hissen och den fick plats så nu slipper jag oroa mig för att halka i backen ;) Efter hämtningen ville Alicia gunga i parken så vi gjorde ett stopp där och sedan gick vi hem i regnet. Båda mina tjejer trivs i nya vagnen och jag gillar att köra den ;)
Ha en skön fredag!

Matdags igen

Då är det nog amningsdags igen. Ska se om det blir en skön promenix sedan. Fredagskram på er!!

Fredagstips och veckomeny

Klickade hem dessa fina rea-koftor från h&m så det får bli dagens lilla fredagstips! Nu sover Isabella och jag ska för första gången i mitt liv göra en veckomeny för nästa vecka. Vi brukar alltid storhandla så att både kyl och frys är fulla men inte provat att planera mycket mer än så. Hur gör ni andra?? Har ni några bra recept att dela med er av? Nu ska jag passa på att kolla lite kokböcker och tidningar för inspiration.

torsdag 12 april 2012

Tvåbarnsmamma på promenad

Här ser ni en glad tvåbarnsmamma som hämtat sin stora fina tjej på förskolan. Lillan ligger och sover bredvid i vagnen. Ok väder idag och så skönt att vara ute och röra på sig igen ;)

Jordgubbar

Startade den här torsdagen med god frukost och färska jordgubbar. Lambros köpte en låda med jordgubbar sist han handlade och de var faktiskt ganska goda. Alicia är på förskolan, Lambros på jobbet så jag och Isabella är hemma själva och myser. I eftermiddag går vi alla 3 och hämtar Alicia på förskolan. Ska bli skoj att se hennes reaktion ;) Ha en bra dag! Kram

tisdag 10 april 2012

Premiärtur med vagnen

Idag började Alicia på förskolan igen. Lambros lämnade och det gick bra och det hade resten av dagen också gjort skönt nog. Jag och Isabella var hemma själva. Hon verkar härligt nog vara en nöjd bebis. Gillar att äta mycket ;) Det blev premiärtur med nya vagnen och vi gick en sväng till Coop och sedan till fina blomaffären Magnolia. På eftermiddagen hade vi hembesök av bvc och allt såg bra ut och pluttan ökar jättebra i vikt.
När Linn från bvc gått så kom Alicias fina nouna/gudmor förbi med påskpresenter. Vilken tur att vi både firar svensk och grekisk påsk ;)

lördag 7 april 2012

Glad påsk

Idag är Lambros mamma, pappa, syster och systerbarn här och firar påskafton med oss. De hade lagat en massa god mat och bakat mumsiga kakor som de tog med sig. Så gulligt av dem och mysigt att fira påsk!! Gissa vilka fina systrar som fick många påskpresenter ;) Glad påsk på er!

onsdag 4 april 2012

Pappa har shoppat

Lambros åkte iväg en snabbis idag och uppdaterade Isabellas garderob. Inte så lätt för mig att komma iväg nu. Storlek 54 hade vi inte så mycket av så det behövdes. Visst har han bra smak ;)
Jag tycker att Kappahls märke newbie är riktigt fint och kläderna är väldigt mjuka och sköna till en nyfödd.

Myyyys och gos

Just nu är det massor med mys och gos med mina fina tjejer som gäller och med Lambros också så klart. Alicia är ledig från förskolan och Lambros är ledig från jobbet. Perfekt tajmat med påsken ;) Isabella sover just nu.
Ha en bra dag!!! Säger grattis till min fina kusin Sandra som fyller år idag!!

tisdag 3 april 2012

Stolt storasyster och rosa skumpa

Så himla mysigt att vara fyra i familjen ;) Vi mår bra och storasyster är väldigt stolt! Det har kommit jättemånga fina grattisblommor och idag firade vi med rosa skumpa!