fredag 29 juli 2011

Hemma igen






Vi har haft det underbart skönt i Grekland en hel månad!! Slappat och badat mycket och ätit massor med god mat ;) Fler bilder kommer snart!! KRAM

torsdag 21 juli 2011

Kalamares



Igår var jag, Lambros och två kompisar och badade i det underbara turkosa havet och åt mumsiga kalamares. Alicia var hemma i byn med farmor och farfar. Lyxigt att kunna åka iväg och hitta på lite saker på tu man hand och även med kompisar!! Idag ska Alicia bada i hennes lilla pool ;) Kram på er!!

måndag 18 juli 2011

Snyggt från Indiska
















Märks det att jag börjar få lite hemlängtan?? Surfat runt en del och kollat lite inredning för nu är jag sugen på att fixa hemma ;) De här fina sakerna kommer från Indiska. Alicia gillar ju små pippifåglar så en liten fågelholk har jag tänkt sätta upp i hennes rum.

KRAM!!!

Pyssel



Här i Grekland kan vi inte klaga på vädret direkt men jag har förstått att vädret hemma i Sverige inte är det bästa just nu. Kanske kan man roa sig med att göra ett fint fat i betong... Gillar det här marockanskinspirerade mönstret som bildas om man använder ett marockanskt fat på samma sätt som man annars kan använda rabarberblad för att göra ett fint mönster. Tack bloggen ROOM and serve för tipset!!
Foto: Panduro

söndag 17 juli 2011

Inredningssugen och frappé







Borta bra men hemma bäst och när vi kommer hem till Sverige så är jag sugen på att byta ut det stora matbordet och stolarna. De kan förhoppningsvis säljas på Blocket och så kanske dessa fina möbler i massivt trä från IKEA får flytta in. Vitrinskåpet skulla passa perfekt att ha böcker i och jag tror inte att Alicia når upp till knopparna och kan öppna...inte än i alla fall ;) Nä nu ska jag gå ut och njuta av värmen och en frappé ;)

IKEA i Grekland




Vi har det underbart skönt här i Grekland. Nu har vi varit här i drygt tre veckor och en vecka återstår. Härligt!! Idag är det lite svalare än tidigare i veckan och nu är det runt 30 jämfört med nästan 40 grader ;) Besökte IKEA för några dagar sedan och det var inte så mycket folk...de flesta satt nog i restaurangen och testade svensk mat. Det blev svenska köttbullar och lax för vår del. Gulligt med en liten svensk flagga som dekoration ;)

Igår var vi på grillfest hos kompisar här i byn och det var jättemysigt. Alicia somnade i vagnen runt nio och sov där ett par timmar tills det var dags att åka uppåt till vårt hus i byn. Inga protester när vi skulle lyfta in henne i bilen eller när vi kom hem så det var hur smidigt som helst ;)

Idag tar vi det lugnt och vid sju ska vi gå på dop i kyrkan längst uppe i byn.
Hoppas ni alla mår bra!! Lägger upp lite iPhonebilder nu och då här på bloggen. Har inte med mig några sladdar till kameran så därför får ni nöja er med lite sämre bildkvalité ett tag framöver. Vi har tagit en massa kort med systemkameran så de kommer upp när vi kommer tillbaka till Sverige så får ni se lite mer.
KRAM!!

lördag 9 juli 2011

Strandliv



Tillbaka i byn igen efter en underbar vecka vid stranden. Alicia älskade att bada och leva strandliv fast verkar tycka det är skönt att vara tillbaka i byn också ;) Vi träffade ett jättetrevligt svenskt/grekiskt par med två barn på flyget och umgicks med dem både på stranden och på kvällen. Väldigt trevligt och konstigt nog så bor flera av mammans släktingar i Hammarby sjöstad ;) Nu inväntar vi Alicias faster, man och kusiner och gudmor, gudfar och deras barn och andra vänner som är på väg hit. Skoj!!

Hoppas ni alla mår bra!! Kramar på er ;)

fredag 8 juli 2011

Promenad i byn



Två tjejer på promenad nedanför huset i byn på väg till Lambros mormor. Kram på er!!