onsdag 30 mars 2011

Murad Environmental Shield Essential-C


Jag blev rekommenderad Murads serie Environmental Shield Essential-C sist jag var på ansiktsbehandling. Jag köpte ett kit med cleanser, treatment och daily moisturizer. Ganska dyrt men det verkar som produkterna är väldigt dryga. Cleansern ska tydligen räcka 10 månader...

I lekparken med pussgurkan



Igår var det soligt här i Sjöstaden men idag har det varit grått och snöat lite. Skönt att vi passade på att vara ute i lekparken igår. Jag ska vara mammaledig till början/mitten av augusti så jag hoppas givetvis på en solig och härlig vår och sommar med vår lilla pussgurka. Vi kommer vara stora delar av sommaren i Grekland hela familjen så då borde det ju vara soligt och varmt i alla fall ;)

måndag 28 mars 2011

Lugna sköna dagar


Måndag igen och solen strålar. Alicia sover sin förmiddagsnap men kommer nog vakna strax och då blir det lunchdags. Kerstin, en vän till familjen ringde och ville komma förbi och lämna en liten present till A så hon kommer förbi en stund vid ett. Sedan blir det nog lekparken för mig och skruttan. Det ser ut som att det är väldigt skönt ute idag. De senaste dagarna har vi bara tagit det lugnt och det har varit såååå skönt... I fredags var jag och Alicia hos Alicias farmor och farfar. Vi åkte med Lambros när han körde till jobbet på morgonen. Åhh vad vi blev ompysslade och jag kunde slappa hela dagen och bara njuuuta. Efter lunch kom Alicias kusiner och på eftermiddagen Alicias faster och Lambros och då var det våffelkalas. Mums!!! I lördags var jag och Alicia på en shoppingtur och det blev bland annat ny vindjacka och vindbyxor och mössa till Alicia. Gummistövlarna från Viking matchar ju nya mössan från PoP perfekt... Tack mormor ;) Igår kom min mamma hit och var med Alicia hela dagen. Både jag och Lambros hade en riktig slappardag igen ;) Vi gör ju ofta en massa roligt på helgerna och i veckorna och träffar kompisar och familj men ibland behöver man bara vara. Dags att betala lite räkningar och fixa lite här hemma innan pluttisen vaknar. Ha en skön måndag!!

onsdag 23 mars 2011

Söt trio



2 bilder från gårdagens utelek. Så söt liten trio!! Vinteroverallen fick vara på igår men den kan man nog gömma undan nu ;) Har köpt både fleecefodrat galonställ och så ska vi köpa skal och vindjacka imorgon. Riktiga skor får vi nog också börja med istället för de gosiga tossorna som vi haft i vagnen för nu är det någon som sakta men säkert börjar gå. Nu ska vi äta lunch och invänta söta Elina som har härliga butiken turQuoise.
Ha en bra onsdag!!!

Onsdagmorgon



Morgonthé måste man ju ha.
Vasen har jag ärvt från min älskade mormor.


Onsdag förmiddag här hemma hos familjen P. Vi har hunnit leka, dammsuga och äta frukost och nu sover A och jag håller på och fixar lite här hemma och lagar mat. Idag kommer en kompis hit så det blir skoj. Igår blev det lek i sandlådan, gungning och fika med Malin, Amanda, Sandra och William. Ska lägga upp lite bilder så får ni se på en söt liten trio ;) Imorgon kommer Alicias mormor hit och på fredag åker vi till Alicias farmor och farfar och äter våfflor på våffeldagen. Mums!! Till helgen har vi inte planerat in så mycket för vi behöver fixa lite här hemma. De senaste helgerna har varit fullbokade för aktiviteter med vänner och det har varit superskoj men både jag och Lambros är lite trötta så det kan vara skönt att bara ta det lite lugnt.

onsdag 16 mars 2011

Hos mormor

I förmiddags tog jag och Alicia bussen till min mamma och hennes man Per. Pelle fyller år i dag så vi passade på att fira honom med paket, blommor och choklad. Alicia och jag har ätit en massa god mat och tårta med hjortron så nu är vi mätta. Mums mums!! Alicia sover i vagnen efter en härlig och frisk eftermiddagspromenad. Om en stund kommer Lambros hit. Igår var jag hos frissan och klippte av några centimeter så nu känner jag mig lite korthårig men snart växer det ut igen. Känns som att håret börja få tillbaka sin normala kvalité efter graviditet och amning. Imorgon kommer en kompis hem till oss och vi ska bolla lite kreativa idéer ;)
Kram på dej!!!

tisdag 15 mars 2011

Secondhand



Hittade den här coola jackan till Alicia på vår secondhandbutik Jojo för barn här i Sjöstaden. De har faktiskt en hel del fint och så känns det fräscht och inte alls någon unken doft ;) Med tanke på hur många barnfamiljer som bor här så är det ju en perfekt affärsidé och butiken verkar populär!! Man kan ju även lämna in kläder som man inte vill spara. Ser ut som det blir en solig dag så det får bli långpromenad och en dag utan planer. Skönt!!!

Gårdagen med Alicias faster Eleni och gudmor Lili blev jättemysig. Ha en bra dag raringar!!!

måndag 14 mars 2011

Morgonpigg??

Måndag morgon och just nu äter jag och Alicia frukost. Pluttan sover hela nätterna och brukar somna runt 8 och vakna mellan 6 och 7. Lite segt för en själv att gå upp klockan 6 men när man väl är uppe så är det helt ok ;) Skönt att ha blivit lite mer "morgonpigg" och när det är dags för mig att börja jobba och Alicia ska börja på dagis så har man ju hunnit öva lite på att gå upp tidigt. Vi har ansökt om en dagisplats i mitten av augusti så får vi se hur det går med det. Svårt att få dagsiplats här i Sjöstaden eftersom det bor väldigt många barnfamiljer här så det kanske blir en plats på Södermalm men det får ju gå. Lambros ska ta inskolningen och vi kommer väl få besked om plats i sommar. Det kommer ju lösa sig på något sätt och vi har gjort det vi kan så ingen idé att oroa sig över något som man inte kan påverka.

Idag ska vi träffa Alicias fina faster Eleni och gudmor Lili på söder och hitta på lite skojsigheter. De är lediga på måndagar så det är ju perfekt att träffa dessa raringar då ;)
Hela veckan är fylld med aktiviteter så det ser vi fram emot. Vi hade en lugn och skön helg så det blir skoj att hitta på lite mer i veckan. Igår var vi och beställde en ny bilbarnstol till Alicia och det blev en BeSafe som tydligen ska vara den säkraste på marknaden. Vi skulle även behöva en sulkyvagn till Alicia. Har du något bra tips??

Idag ska jag plinga till salong Helheten för att boka in mig på en 90 minuters ansiktsehandling. Fick ju presentkort av Lambros på alla hjärtans dag. Läääängtar!

Ha en bra måndag!!

fredag 11 mars 2011

Plocka o plocka


Så här såg det ut i vårt sovrum i morse.... En liten fröken plockade nämligen fram allt i min garderob och jag får som vanligt plocka o plocka o plocka ;)
Till lunch kommer Alicias farmor och myser med oss. Så himla glad och tacksam för att ha de finaste svärföräldrarna man kan tänka sig. Ha en fin fredag!!!

Pärlhyacinten blommar och afrodans


Pärlhyacinten jag köpte på Magnolia förra veckan blommar för fullt här hemma och får sprida lite hopp om att våren snart kanske kommer... Vill ha massor med sol!!! Känner mig just nu som en blek och trött småbarnsmorsa. Var och tränade afrodans på gymmet igår och det var skoj fast instruktören som körde förra terminen hade ett roligare pass med bättre musik. Hur som helst skönt att komma iväg och röra på sig. Lite bastu på det och en skön dusch satt fint!

Innedag





Undrar vad som hände med vårvädret...för idag har det varit riktigt trist och grått ute så vi har haft en innedag och det var skönt! Alicia leker för fullt och är nyfiken i en strut. När hon vill ta en paus så brukar hon lägga sig på kudden med huvudet... Gulligt!!

tisdag 8 mars 2011

Dags att boka flygbiljetter





Dags att börja planera inför sommaren och boka flyg till Grekland. Jag kikade efter biljetter i förmiddags när Alicia sov. Åhhh känns så underbart att om några månader kunna njuta av att vara i byn och vid havet och träffa alla fina människor och släkt som vi inte träffat på länge och ha skoj med vänner och familj som också reser dit i sommar. Det blir Alicias första tur till Grekland och kontakt med sina grekiska rötter på sin pappas sida.
Idag har min söta vän Martina varit här och lunchat och fikat med mig och Alicia. Trevligt trevligt!!

måndag 7 mars 2011

Krokar till hallen


Funderar på om vi ska sätta upp några av dessa fina krokar från Indiska i hallen. Ska man köra på vitt eller kanske blanda färger??? Kan ju bli en fin färgklick på våra vita väggar ;)

Budapesttårta till mor


Igår hade vi överraskningspartaj här hemma för min älskade mamma som fyllt 60 år. Lyckades lura henne att hon skulle hit på en lördagslunch och när hon väl kom hit så var närmaste familjen här och sjöng och skålade i skumpa. Hon blev jätteglad och så överraskad och festen blev väldigt lyckad och rolig. Min mammas favorittårta/bakelse är Budapest så jag testade att baka två tårtor och jag kan verkligen rekommendera att prova. Inte alls så svårt faktiskt och jättegod ;)

RECEPT FÖR 6 PERSONER
Ingredienser
6 äggvitor
3 dl socker
100 gr hackade hasselnötter
2 dl marsanpulver
2 burkar konserverade mandariner (häll av spadet)
5 dl grädde

Riven mörk choklad efter tycke och smak
Florsocker

Gör så här
Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret i omgångar under vispningen. Rör i nötterna och marsan pulvret försiktigt. Bred ut smeten på ett smörat bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 15-20 minuter.
Bred ut vispad grädde och mandarinklyftor när kakan har kallnat. Rulla ihop kakan som en rulltårta och garnera med florsocker, mörk choklad och mandariner.
Mums!!

fredag 4 mars 2011

Vårväxter

Snart...är det vååååår och då kan man sitta ute och njuta och jag lääängtar efter att få köpa nya växter och blommor och piffa på vår terrass. Här är några bilder från tidigare säsonger. Ha en jättehärlig helg!!





torsdag 3 mars 2011

Mer förvaring tack




Vi skulle verkligen behöva mer förvaring här hemma och dessa 3 fina från IKEA skulle passa fint. Vi tog föresten ner Elfa-hyllan för den kändes inte så säker på en gipsvägg. Speciellt inte när man har en sötis som kryper/går runt. Krokarna i hallen rasade när vi hade 1-års kalas så då tog vi bort hyllan också. Så det är en del hål att spackla men tur att vi har vita väggar i alla fall så går det ju ganska lätt att rolla... Ha en fin torsdag!! Vi har en hemmamysdag idag ;)

Pärlhyacint




På väg hem från utflykten idag så blev det ett stopp på vår lokala blomsteraffär Magnolia. En liten ljusblå pärlhyacint fick följa med hem. Hoppas den slår ut snart!!

onsdag 2 mars 2011

Gött i solen



Solen strålade idag så det var bara att packa ner varm choklad och fika i vagnen och ge sig iväg på promenad med Malin, Amanda, Sandra och William. Barnen sov gott i friska luften och vi mammor njöt av sol och fika på bryggan nere vid sjön. Häääärligt!!!