måndag 28 februari 2011

Måndagsdejt



Måndag förmiddag. Alicia sover sin förmiddagslur och jag har fixat mig i ordning och plockar undan här hemma efter frukost och en tjej som vill plocka fram allt. Hon har precis upptäckt mitt skåp med halsband och smycken och vill så klart dra ur allt ;) Hi hi....nyfiken i en liten strut kan man verkligen säga om min lilla älskling men det är ju så det ska vara i den här åldern och man får "försöka uppfostra" och säga aja bajja och glatt plocka tillbaka allt igen. Om ett tag kommer min fina svägerska och Alicias faster hit och det ska bli jätteskoj. Min mamma och Alicias mormor har varit utomlands i två veckor och kom hem igår och kommer nog hit på en fika idag för hon hade längtat ihjäl sig efter sina tjejer ;)

Ha en bra måndag!!

söndag 27 februari 2011

Göteborg en fredag


Smarriga drinkar i rejäla glas ;)

Lilla moi in black

I fredags gick jag och en kompis Elin ut och käkade på restaurang Göteborg här hemma i Sjöstaden. Så himla trevligt, gott och sköööönt med lite så kallad egen tid. Elins man Anders och deras två döttrar var hemma och åt tacos med Lambros och Alicia ;) Vi pratade om allt mellan himmel och jord och åt en väldigt god kräftskagen till förrätt och hamburgertallrik med klyftpotatis och mozarella till varmrätt. Behöver jag säga att vi faktiskt inte orkade efterrätt... Olikt mig att inte beställa efterrätt men det gick inte att få ner mer. Vi fortsatte vidare till en nyöppnad bar och tog en jättegod och fräsch drink med smak av fläder och sedan var det så himla skönt att kunna promenera hem och få lite sovmorgon dagen efter ;)

Idag har vi en lugn och skön söndag och i eftermiddag ska vi hälsa på Alicias lille syssling Theodor för första gången och det ska bli superskoj.

Ha en fin söndag!!! Kram

Ett litet fynd, presenter och mello


Dagens lilla silvriga fynd

Så här ser det ut på bordet just nu

Idag tog jag och Alicia en liten runda här hemma i Sjöstaden för att köpa present till Alicias lille syssling Theodor som vi ska träffa för första gången på söndag. Det blev några fina presenter från leksaksbutiken Homely. Vägg i vägg ligger inredningsbutiken Ljuvliga hem som tyvärr ska stänga och just nu har utförsäljning så det blev ett litet fynd i form av en silvrig skål som matchar ljusstakarna som jag köpte där tidigare. Alicia och jag stötte även på den här nyfrissade bloggerskan som var där och fyndade härliga doftljus ;)
Ikväll kommer Alicias bästis Amanda och hennes föräldrar hit och käkar med oss och tittar på melodifestivalen. Trevlig trevligt!!!

onsdag 23 februari 2011

Rosa tulpaner


Längtar verkligen efter våren som lyser med sin frånvaro så tulpaner får sprida lite vår här hemma istället. Precis "roat" mig med att beställa lite foton för framkallning på nätet så att jag kan rama in dem i de fina ramarna jag köpt på åhléns och även skicka iväg några bilder till min farmor som jag lovat länge...
Oooops va tiden rusar iväg...dags för natti natti. Kram på er!!

tisdag 22 februari 2011

Kusin vitamin




Alicias fina kusiner var här i helgen och bakade pizza och busade när deras mamma och pappa var i Rom. Bättre kusiner kan man inte ha och visst är de rätt lika ;)
Vi har tagit det väldigt lugnt de senaste dagarna och bara varit hemma och myst och lekt. Imorgon får det bli en sväng till öppna förskolan. Ikväll är L iväg med jobbet så då blir det tjejmys för oss 2 här hemma ;)

lördag 19 februari 2011

Fredag på stan

Idag har jag o Alicia varit i stan och ätit lunch med några av tjejerna på jobbet och sedan hälsade vi på resten av jobbgänget och fredagsminglade med skumpa. Trevligt!!! Ha en jättebra helg!!

fredag 18 februari 2011

Hurra hurra!!


Idag fyller min mamma och Alicias mormor 60 år! Hurra hurra och massor med pussar på din dag ;) Vi älskar dig!!

onsdag 16 februari 2011

Hårfärg och inpackning??

Hmmm....undrar vilken som är den optimala hårfärgen och frisyren för lilla mig egentligen. Känner för att bli lite vårfräsch. Jag var hos frissan förra veckan och gjorde några slingor men vet inte riktigt om jag blev nöjd... Har precis slutat amma så håret är väl inte riktigt på topp just nu och dessutom känner jag mig lite svullen. Nu väger jag lika mycket som innan jag blev gravid men tror att jag fortfarande har vätska kvar i kroppen...Kan det vara så när man slutat med amningen? Hoppas då på att svälla av rejält de närmsta veckorna ;) Ha ha!!! Kollade på lite gamla bilder... Någon som har tips på bra shampoo, balsam, inpackning och stylingprodukter??

Den här är från igår ;)

Lite mörkare och utan slingor

Lockar, ganska mörkt och blankt...

tisdag 15 februari 2011

Alla hjärtans dag med gudmor



Idag på alla hjärtans dag har vi lunchat med Alicias fina gudmor Lilicafé Linnou här hemma i Sjöstaden och fikat och busat hemma hos oss. Alicia fick en jättefin jacka och lila hårband med paljetter och mamsen fina tulpaner. Även jag fick en trevlig liten surprise när L kom hem från jobbet... Presentkort på 90 minuters ansiktsbehandling på salong Helheten. Åhhhh va uuunderbart att bara ligga ner i 90 minuter ;)

måndag 14 februari 2011

Pappas frisyr


En bild från lördagens trevliga lunch med familjen L här hemma på Di Piu. Tack söta för de fina 1-års presenterna!! Precis när Alicia föddes så sa barnmorskan att "bebisen har pappas frisyr" och det har hon ju fortfarande...lite fler lockar i nacken bara ;)
Idag är det Alla hjärtans dag och vi har dejt med Alicias fina gudmor Lili. Vi ska mysa och ut och äta lunch. Ha en fin dag!!
Extra många pussar o kramar idag till min mamma och Alicias mormor och mormors man Pelle som är på Teneriffa ;)

fredag 11 februari 2011

Rolig helg och innemys


Fredag igen ;) I eftermiddag skulle egentligen lilla familjen åka till Östermalm på kombinerat 1-års kalas och after work men inget vidare väder att ge sig ut i så vi stannar hemma. Inte så sugen på att sitta fast i trafiken en fredag kväll...
Imorgon ska vi äta lördagslunch på Di Piu här hemma i Sjöstaden med fina familjen L och det ska bli skojsigt! Tyckte det såg ut som att det skulle bli soligt imorgon så förhoppningsvis blir det en skön promenad till restaurangen ;) Söndag lunch är också inbokad med vänner som vi inte träffat på ett tag så det ser vi fram emot. Ikväll blir det en god köttbit, klyftpotatis, hemgjort vitlökssmör och rött vin. Rosa hortensian på bilden fick jag av min fina svägerska när jag hade namnsdag. Tycker de har varit svåra tidigare men nu har jag lärt mig att man måste hålla de fuktiga hela tiden och de får inte stå i för mycket sol ;) Alicia har rätt skön stil när hon sitter och äter här hemma...ena foten brukar komma upp och hon ser ju ganska rolig ut sötisen.
Ha en fin helg!! Fredagsmyyyyys!!
Kram

Alicias rum


Klädskåpet har jag fyndat på Blocket och målat vitt
Klippan-filten är en dop-present från min fina kusin Sandra
Gosiga kaniner från Teddykompaniet
Tavla målad av konstnären Ulf Gripenholm
Böcker måste man ju ha ;)
Vagnen var fylld av fina doppresenter från finaste gudföräldrarna

Funderar på en byrå istället för bokhyllan och IKEA PS-skåpet...

Söta mormor



I veckan kom min mamma hit och sov över när Lambros var iväg på kurs. Vi 3 tjejer hade supermysigt!! Jag och Alicia firade mormor eftersom hon snart fyller 60 år men kommer vara på Teneriffa och fira sin födelsedag ;)

onsdag 9 februari 2011

Nyfiken och full fart




Några bilder från dagens Alicia som är en nyfiken 1-åring.
Allt ska undersökas just nu och minsta lilla fläck eller smula på golvet är intressant ;) Det är väl precis så det ska vara så det är bara att hänga med i hennes tempo. Full fart alltså!!! Nu är det någon som vaknade från sin lilla eftermiddags-lur så nu är det full rulle igen ;)

måndag 7 februari 2011

Sol sol sol och njuta



Så underbart härligt när solen visar sig. Idag blev det en skön söndagspromenad med min lilla familj. Annars har vi haft fullt upp den senaste tiden med många roliga aktiviteter så det har inte blivit så mycket inlägg här på bloggen men det känns bättre att njuta av tiden och livet här och nu än att sitta framför datorn ;)
Kram på er!!