torsdag 30 december 2010

Snart årets sista dag

Tänk att det snart är årets sista dag... 2010 har varit ett väldigt speciellt år eftersom att vår älskade lilla skatt föddes då ;) Imorgon ska vi ha nyårsmiddag här hemma tillsammans med våra nya vänner Mats, Malin och söta lilla Amanda. Det ska bli superskoj!! Lambros var och handlade en massa godsaker igår. Idag blir det en liten tur till Sickla för att se om jag kan hitta lite fint piff ;)

måndag 27 december 2010

Mysig dag i gamla Enskede



Perfekt avslut på vår 3-dagars julturné blev det idag hos Alicias söta gudföräldrar i gamla Enskede. Tack raringar för en jättemysig dag med en massa gott och trevligt sällskap!!

Julturné



Lilla familjen P har varit ute på en julturné i dagarna 3 men nu ska vi bara ta det lugnt och mysa här hemma. Vi har haft en supermysig jul med våra familjer och vi hade tydligen varit snälla allihop för tomten kom med många fina paket men flest klappar fick nog Alicia.

fredag 24 december 2010

GOD JUL!


Julaftons morgon och vi håller på att göra oss julfina och packa ner julklappar för att åka iväg till våra familjer för att fira jul.
En riktigt GOD JUL till er önskar vi 3 :)

måndag 20 december 2010

Liten eller stor maskros??


Är lite sugen på en taklampa i köket. Kanske ska man slå till på IKEAS Maskros?? Undrar om man i så fall ska välja den stora eller lilla modellen...

Pulka, mössa och lite annat


I fredags blev det en shoppingrunda till Sickla med Malin och Amanda. Dessa kalla och snöiga dagar blir det rätt mycket hemmamys så det var så skönt att få komma ut och lufta sig lite och vem tackar nej till lite shopping i trevligt sällskap ;) Vi köpte röda pulkor till våra små tjejer och varma mössor så nu kan de ut och åka!! Alicia provade både pulkan och mössan här hemma i vardagsrummet och nu inväntar vi bara en bra pulkadag ;) Blir så full i skratt när jag kikade på de här bilderna och ser att vår lilla skrutta verkar gilla att vara med på kort och intar en "pose". Hi hi!!

Annars har helgen varit skön och lugn. Alicias farmor var här i fredags eftermiddag och då passade jag på att smita iväg till frissan. Det blev lite slingor och toppklippning så nu är man julfin. När jag kom hem hade Lambros fixat ett litet julbord här hemma och det var så himla gott.

I lördags var några kompisar här på julfika. De har precis köpt ett litet gulligt hus och visst blev man lite sugen men än så länge bor vi bra här i vår lägenhet men lite längre fram kanske det är dags för större boende och då kanske det blir ett hus... Fast vi trivs verkligen otroligt bra här hemma i Sjöstan för allt finns ju här.

Idag har vi shoppat klart alla julklappar så nu är det bara att njuta av att julen snart är här. Lambros jobbar bara i morgon och sedan har han också ledigt. Härligt!! Tänkte baka och göra julgodis i veckan så imorgon får vi ta en promenix och inhandla ingredienser.
Hoppas ni haft en skön helg!! Kram

torsdag 16 december 2010

Hyllan


Föresten, här är en bild på den enkla Elfa-hyllan i vardagsrummet som Lambros satte upp för ett tag sen. Blev inte så dumt alls...
Dessutom smart att utnyttja den höga takhöjden för en gångs skull så det blev en hylla ända upp till tak. Visst är det väl kanske egentligen snyggare med massiva konsoller och hyllplan men jag tycker att det bryter av rätt bra mot det andra massiva som vi har här hemma. Gillar ju att mixa lite modernt med lite gammalt ;) Flyttade dit den vita fåtöljen så nu blir det en mysig läshörna.

onsdag 15 december 2010

Tackkort


Då har vi äntligen fått iväg tackkorten från Alicias dop. Det blev en svartvit bild på ljusrosa papper med text i silver.

torsdag 9 december 2010

Mammas köttbullar




Mina hemgjorda köttbullar verkar gå hem hos Alicia och det är tydligen mycket roligare att äta med händerna än att matas med sked ;) Så klart att det är!!! Alicias söta farmor var här igår och då blev det en massa lek och bus och jag fick tid att pyssla med lite annat.

måndag 6 december 2010

Röd och vit



Amaryllissarna här hemma har fått sina första fina blommor. Igår var det adventsfika här hemma med släkt och vänner. Mysigt!!

Lussebullsbak hos mormor

I lördags var det dags för det årliga lussebullsbaket hos min mamma/Alicias mormor. En tradition som vi startade för några år sedan tillsammans med min svärmor/Alicias farmor, min svägerska och hennes barn. I år fick vi sällskap av en ny liten bagerska som heter Alicia ;)

Lussebullsdegen jäste och jäste

Faster gjorde en egen liten deg till Alicia som fått mycket hår senaste tiden ;)

Fina faster passade på att gosa med pepparkakan

Kusinerna

Mormor och Alicia bakade många bullar
Nygräddade mumsiga lussebullar

torsdag 2 december 2010

Mammas hårfärg


Alicia är väldigt lik sin pappa men hon har nog fått mammas hårfärg i alla fall ;)
Dessa kalla dagar håller vi oss mest inne och myser. Igår var raringarna Malin och Amanda här och fikade och lekte med oss. Ikväll är Lambros iväg på julbord med jobbet så då får vi klara oss själva och det är inte helt fel med lite tjejmys ibland ;)

10 månader


Tänk att vår lilla tjej har hunnit bli 10 månader. Hon är en riktig goding och oftast glad och snäll men hon verkar även vara en bestämd liten tjej men det är bra att vara född med lite skinn på näsan ;) Så skoj att se henne utforska nya saker i den här stora världen. Puss på dig!!