lördag 30 oktober 2010

Hyllan är uppe



Voila, nu är hyllan uppe och ska nu fyllas med lite smått och gott!!

fredag 29 oktober 2010

Godmorgon fredag


Sötisen gillar just nu att vinka, klappa händerna och göra highfive ;)

Det är nog dags att sälja de klädda stolarna som vi haft vid matbordet på Blocket....inte så barnvänliga även om man kan ta bort överdragen och tvätta. Tänkte komplettera med några liknande som de vi har sedan tidigare. Plockade fram ett fårskinn som jag har på "min" stol.
Skön fredag på er!!!

torsdag 28 oktober 2010

Orkideer och grattis


Det börjar även bli tomt i krukorna här inne så det är nog dags att köpa lite nytt. Den här söta lilla orkiden med rosa kruka fick vi av Lambros syster för ett tag sedan. Idag säger vi GRATTIS på födelsedagen till Alicias fina gudmor Lili!!! Puss på dej!!
Nä nu är det dags att fortsätta med städningen som jag påbörjade tidigare och sedan blir det nog en liten fikapaus med senaste Sköna Hem som kom med posten idag ;) Kram på er!!

Ljung och förkyld tjej


Helt otroligt att det fortfarande blommar och är grönt och knoppigt i några av krukorna ute på terrassen. Fast det kommer nog inte slå ut nu i kylan så det får rensas bort och ge plats åt några fina ljung som jag köpte igår...

Annars har vi tagit det väldigt lugnt den här veckan och hållt oss här hemma. Alicia är väldigt förkyld men börjar nu kurera sig stackarn. Inte så lätt att vara förkyld och snörvlig när man är liten. Hon har föresten lärt sig att vinka, klappa händerna och göra high five. Jättesött när hon sträcker upp handen!!

söndag 24 oktober 2010

Söndagsmorgon


Gomorron!! Grått ute idag så det får bli att börja denna söndag med att tända en massa ljus och ha en mysmorgon. Igår eftermiddag/kväll var jag iväg med ett gäng tjejer på hudvårdsparty. Skoj och skönt att komma iväg en stund utan barn.

torsdag 21 oktober 2010

2 bagare



Idag har vi bakat syltkakor och de blev mumsiga fast lite mjuka så jag ska testa ett annat recept med vanlig mördeg. Min lilla tjej verkar tycka att det är skoj att vara med när man fixar i köket och baka syltkakor verkade hon också gilla. Ett släktdrag kanske och vilken himla tur för mig att ha en söt liten assistent ;)

onsdag 20 oktober 2010

Fina barnböcker


Jag och Alicia har varit hemma hos mormor idag och haft en riktig mysdag. Vi gick igenom en del lådor med barnböcker som mamma sparat sedan jag var barn. Jätteroligt att hon sparat på dessa och att de nu kan komma till användning igen!! De luktar dock lite unket eftersom de varit i källaren men är ändå otroligt fräscha efter 30 år ;)
Gokväll på er!!

tisdag 19 oktober 2010

Blog Award

Sötaste "Starwoman" har gett mig en Blog Award. Tack snälla va gulligt av dig! Awarden kommer med följande krav: Berätta tre saker som ligger dig varmt om hjärtat och visa en favoritbild. Skicka sedan awarden vidare till fem bloggare.

Tre saker som ligger mig varmt om hjärtat:
Familj och vänner
Omtänksamhet
Att njuta av livet

En favoritbild:

Bilden är från fina vänners bröllop och Alicia låg i magen och var med och dansade ;)

Jag skickar härmed awarden vidare till dessa fem bloggare:
ECKAS
The perfect wife

Förvaring


Snart är hyllan på plats och jag tror att det blir riktigt bra med de enkla vita Elfa-skenorna och hyllplanen. Det blir perfekt förvaring för t ex pocketböcker, fotoalbum och annat småplock som kan gömmas i snygga boxar. Natti natti!!

Måndag



Idag har min fina svägerska/Alicias faster varit här och myst med oss hela dagen.

måndag 18 oktober 2010

Födelsedag



Lambros födelsedag idag och jag och Alicia firade honom med tårta, sång och paket. I paketen fanns det bland annat två skjortor, en tröja och en bakbok "Bröd från Brunkebergs bageri". Hoppas på många smarriga bröd framöver alltså ;)

söndag 17 oktober 2010

Vacker höst



När hösten är så här fin som den är nu så klagar jag inte. Så gött att njuta av sköna promenader i den sköna höstluften. Perfekt tajming att vara mammaledig just nu ;) Alicia invigde sin nya overall idag och den verkade få mycket väl godkänt.

Kalas hos kusinen


Födelsedagsbarnet Georgia

Ska jag smaka på tårtan...

Busar lite med fina gudmor Lili

onsdag 13 oktober 2010

Vinteroverall beställd



Min nya fina vän Malin tipsade om en bra och snygg vinteroverall från Ticket to Heaven till Alicia. Dubbel dragkedja samt knäppning, foder med skön fleece, vind och vattentät, avtagbar huva med avtagbar pälskant. Det låter väl skönt?? Jag letade på nätet ikväll och hittade en overall i en fin syrenlila färg. Den var dessutom 300 kr billigare på nätet så den klickade jag hem. De är tydligen stora i storleken så 74 borde räcka...

Mysig utflykt med fina tjejer

Några bilder från dagens soliga och mysiga utflykt till Djurgården med fina tjejerna Malin och Amanda från vår gata. Tack för en jättehärlig dag ;)




Majskrokar är gott ;)

söndag 10 oktober 2010

Solig lördag



En riktigt solig höstlördag har vi haft. Vi åkte och kollade på Lambros gamla fotbollslag som spelade slutmatch och så blev det en härlig höstpromenad med varm choklad och fika på en brygga i solen. Lillan sov skönt i vagnen och vi fick lite myspys. Pefekt!! God mat och rött vin på kvällen och så började vi kolla på första dvd-boxen av MAD MEN. Intressant att se hur det kunde vara på den tiden. Shit va de rökte och var det verkligen så där att vi tjejer antingen fick vara sekreterare eller gifta sig rikt...
Föresten, i fredags hade jag lite skön egentid. Min darling hade köpt presentkort på 2 timmars ansiktsbehandling och massage så det blev en riktigt skön fredagseftermiddag. När jag kom hem var jag riktigt avslappnad men samtidigt fylld med ny energi. Jo så kändes det faktiskt ;) Man är ju lite trött som småbarnsförälder även fast vår tjej sover hela nätter och det är viktigt med egentid men även att uppskatta varandra och göra saker tillsammans.
Idag har vi haft sovmorgon här hemma och familjemys alla 3. Nu ska vi strax gå ut en sväng och sedan ska vi fixa med vårt bokhylleprojekt ;) Ha en fin dag!!! KRAM

torsdag 7 oktober 2010

Fotovägg


Fyra ramar har än så länge kommit upp på en av väggarna här hemma. Det var ju ganska så tomt och trist innan. Det kommer nog bli jättesnyggt med lite fler bilder. Undrar om jag bara ska ha svarta ramar eller om jag ska blanda lite olika ramar?? Vad tycker du?
I helgen ska vi sätta upp en bokhylla som täcker en av de andra väggarna. Det blir enkla Elfa-skenor och hyllplan så då får böckerna synas och ta plats. Vi har hittills varit dåliga på att utnyttja den höga takhöjden här hemma och det är ju dessutom barnvänligt istället för att ha saker på golvet.

Som sin mamma


Jag tror minsann att vår lilla tjej börja ta efter en hel del från sin mamma. Hon verkar t ex älska att "läsa" tidningar (som mig) och helst även tugga på dessa men då säger mamma ajjabajja ;) Svårt att säga detta utan att börja skratta... Alicia är så himla go och det börjar verkligen bli full rulle på henne.

tisdag 5 oktober 2010

Fina saker till fin tjej


Förkläde så Alicia kan hjälpa oss i köket ;) och en jättesöt kaninlampa och fina vimplar från House of Hedda.

måndag 4 oktober 2010

Äppel päppel


En bra sak med att man nu förtiden vaknar tidigt är att man blir ganska effektiv. Klockan nio i lördags morse hade jag hunnit baka både äppelpaj och gjort äppelkräm/mos. Alicias söta gudmor Lili var här tidigare i veckan med äpplen från deras tomt. Mums mums!! Helgen har bland annat bjudit på några soliga sköna promenader, ett spontant eftermiddagsbesök på restaurang Göteborg tillsammans med Malin från mammagruppen och hennes man och deras dotter. Riktigt trevligt! Vi har även varit på Fredells byggvaruhus och tittat på Elfa-system som vi tänkte sätta upp på en av väggarna här hemma. Blir perfekt bokförvaring så det blir borrning för Lambros i veckan ;)