söndag 29 augusti 2010

Fina barnstolar




Dessa små stolar finns i flera fina färger på Mio och heter Milla. Jättesöta tycker jag och de skulle passa i Alicias rum. Ha en skön söndag!!

lördag 28 augusti 2010

Ganska lugn vecka


Min lilla plutta

Vacker blomma som jag fick av min fina man igår

Här har vi haft datakrångel så vi har inte kunnat surfa på flera dagar och därför inga uppdateringar här på bloggen. Lätt abstinens men å andra sidan är det nog rätt sunt med en liten paus. Sedan sist har vi tagit det ganska lugnt. Vi har bland annat träffat prästen som ska döpa Alicia i september. Jag och Alicia har varit på IKEA med Malin och Amanda och så har vi välkomnat farmor och farfar som kommit hem från 2 månader i Grekland. Så har det även blivit lite hemmamys, pyssel och shopping. Nu ska vi strax gå ut på en promenix och testa ett nytt café som öppnat här i Sjöstaden.

måndag 23 augusti 2010

Fotovägg


På den här väggen tänkte jag sätta upp en massa fina ramar med foton på nära och kära, foton från våra resor och andra fina bilder. Perfekt att pyssla med i höst ;) Nu är det natti natti!!

Myspys här hemma


Riktigt myspys här hemma i helgen. Än så länge kan man sitta ute på kvällen om man virar in sig i en filt eller har en tröja på sig. Jag älskar att tända lyktor och bara mysa på terrassen fast det är ju inte dumt att sitta inne heller ;)

söndag 22 augusti 2010

Smakråd silverbestick

Min snälla pappa och farmor vill börja köpa silverbestick till Alicia och undrar vilken modell som vi gillar. Frågan är vilken som är finast?? Här är några olika modeller. Vad tycker ni?? Ni kanske har tips på några andra modeller?? Själv har jag Uppsala som är lite mer 50-tal i designen så jag tänkte att Alicias bestick kan ha en annan stil.

HAGA

CHIPPENDALE
Fina och lite lagom utsmyckade

ESTER
Kanske lite för mycket krussiduller??


SVENSK
Kanske lite för enkla??

FINSK CHIPPENDALE


DISA
Påminner lite om Chippendale


RÅDHUS


SYMFONI

OLGA

UPPSALA
Dessa har jag ;)

torsdag 19 augusti 2010

Dags att fixa Alicias rum



Än så länge sover älskade pluttan i sin säng i vårt sovrum men så småningom är det dags för henne att flytta in till sitt egna rum. I höst ska vi/jag ;) fixa till rummet så att det blir mysigt. Så här ser det ut just nu. Har ni några tips på bra inspiration? Vill ha det både fint och lite coolt.

Fina mormor


Igår kväll var fina mormor här och vi hade supermysigt. Alicia sov gott hela natten efter en massa gos och bus med mormor. Snälla, underbara mormor hade med sig jättefina presenter till Alicia. Hon hade bland annat köpt den fina overallen och klänningen och leggingsen från Lindex som jag tipsade om på bloggen tidigare i veckan. Blöj- och matförrådet är också påfyllt nu. Tack söta!!!
Ikväll ska vi och Alicias fina gudföräldrar träffa prästen som ska döpa Alicia. Ska bli skoj att träffa prästen som även vigde mig och Lambros för tre år sedan ;)

Ha en fin dag!! Kram

tisdag 17 augusti 2010

Grå tisdag och busig tjej



Grått och regn här idag så det är tur att jag har en liten solstråle här hemma som kan busa med mig :) Idag tänkte jag se om det finns klipptid hos min frisör för det börjar bli dags för en toppklippning. Alicia har hittills följt med de gånger jag hunnit klippa mig sedan hon föddes så vi får se hur det funkar idag. Ha en skön tisdag!!

Höstshopping till Alicia






Alicias garderob behöver kompletteras med koftor och lite annat smått och gott som funkar till hösten. Det finns faktiskt en hel del fint både på H&M, Lindex och Kappahl. Polarn o Pyret har jag inte spanat in än men de brukar ju ha en hel del härliga mönster och retro. Jag ska även ta en tur till Zara när jag åker till stan nästa gång. De små "uggsen" på bilden har jag redan köpt från H&M.

måndag 16 augusti 2010

Majskrokar


Min lilla plutta har upptäckt majskrokar och tycker det är så roligt att sitta och tugga på dessa som smälter i munnen. Idag var vi på 6-månaders kontroll på BVC och träffade farbror doktorn och besöket gick jättebra. Alicia var på bra humör som hon faktiskt oftast är och hon hade både gått upp i vikt och blivit längre sedan sist. Nästa koll görs vid 10 månader. Idag tar vi det lugnt här hemma. Lambros har börjat jobba idag igen. Tvättat några maskiner tvätt och gjort en köttfärspaj har jag hunnit med samt en förmiddagspromenad och lite andra små ärenden. Får se om jag går iväg och tränar lite senare ikväll. Så skönt med lite egen tid och träning har ju bara positiva effekter;)

Lite höstnytt









Jag hittade dessa fina saker på åhléns.com. Sugen på att höstpiffa här hemma.

fredag 13 augusti 2010

Torsdag i Sjöstaden



Idag var vi kvar i Sjöstaden hela dagen. Jag och Alicia var bjudna på lunch hos Malin och Amanda lite längre upp på vår gata. Jättetrevligt! De små tjejerna börjar upptäcka varandra mer nu än när de mest låg i vagnen :) Amanda sitter och Alicia ligger på bilden. På kvällen kom Sandra, Mika och söta Tina från London och hälsade på. De hade med sig rosa skumpa, söta presenter och en fin stickad mössa från Mika och Sandras långresa i Sydamerika. Den blir perfekt i vinter!! Tack söta!

torsdag 12 augusti 2010

Färgglada ballerinor


Idag var jag och Alicia på en shoppingrunda i stan med min fina svägerska och Alicias kusin. Jag spanade efter snygga skor som matchar min klänning som jag ska ha på Alicias dop. Jag hittade tyvärr inga som föll mig i smaken men det blev ett par färgglada ballerinor istället som jag fyndade på Nilsons. Ballerinor kan man ju aldrig ha för många av ;) Jag får leta vidare efter ett par snygga "klackskor" en annan dag!! Det blev även en hel del kläder till pluttan som fick följa med hem så nu kan vi fylla garderoben med lite nytt. Jag har rensat ut en hel del kläder som blivit för små ;) Galet mycket folk i stan och mycket reor. Alltid lika skönt när man är på väg hem igen efter en tur på stan. Nu ska jag krypa upp i fåtöljen och mysa med några nya tidningar.