tisdag 29 juni 2010

Lugn och skön midsommarhelg






Midsommarhelgen var härlig och solig. Vi firade en lugn midsommarafton med våra föräldrar och det var skönt att göra så i år. Det var inte läge för party party nu när vi har vår lilla tjej men lite dans kring midsommarstången blev det så klart ;) I lördags blev det grillning och solig promenad och i söndags bland annat en tur med båten Lotten till Barnängsbryggan på Södermalm och glass i stora lass. Lugn och skön midsommarhelg som passade oss perfekt eftersom vi är lite förkylda och småsega.

fredag 25 juni 2010

Glad midsommar


Imorgon är det midsommarafton och den ska vi så klart fira med dans runt stången och massor med god mat. Alicia har fått en fin mössa och den passar ju perfekt att inviga på midsommar :) Jag hade nästan en likadan när jag var liten så det är extra skoj. Glad midsommar på er!!!

onsdag 23 juni 2010

Glada tjejer


Så här glada är vi när sommaren och värmen är här. Idag har vi varit på mysig picnic med Malin och hennes söta Amanda från mammagruppen. Skoj att träffa lite nya människor och ibland klickar det och känns så rätt. Vi hade supermysigt i solen och det blev en hel del fnitter ;) Imorgon hoppas vi på att solen skiner igen och på förmiddagen blir det babysång i Sjöstadskapellet. På eftermiddagen får det bli en sväng till Sickla Galleria för jag måste köpa lite presenter till vänner och familj och skicka med fina svärmor och svärfar när de åker till Grekland på måndag.

tisdag 22 juni 2010

Mysig utflykt med mormor



Jag, Alicia och min mamma/Alicias mormor tog båten från Sjöstaden till Djurgården idag och vi 3 tjejer hade en supermysig dag!

fredag 18 juni 2010

Mor och dotter


Idag har mor och dotter varit i stan och lunchat med mammas jobbarkompisar. Det blev även en kort sväng förbi H&M för att byta en skjorta till pappsen. Massor med människor och turister inne i stan så det var väldigt skönt att sätta sig på tåget tillbaka till sköna Sjöstaden. På eftermiddagen blev det skönt hemmamys. Imorgon ska vi träffa Anna och Edvin och det ska bli jätteskoj. Jag ska kolla om Malin och Amanda också vill följa med. Snart dags för natti natti men innan dess får jag nog gå en tur med vattenkannan på terrassen. Ska se om lilla pippifågeln är kvar...

Liten pippifågel på besök


En söt liten pippifågel var på besök här idag. Jag undrar vad det var för sort och om han/hon hittade hem till sin mamma.

onsdag 16 juni 2010

Living room


Den andra soffan sålde vi på Blocket men den här får vara kvar.

Växten trivs bra här uppe nära solen och den bara växer och växer trots att jag kapar den ibland så den inte ska växa upp i taket...

Matplatsen där vi haft en hel del mysiga middagar och fler ska det förhoppningsvis bli.

En liten myshörna.

Nya sideboardet blev jättebra.

Alicia har fått fina bokstäver på dörren till sitt rum.

Ännu en växt som växer så det knakar...

Den här ljusdekorationen har fått hänga med ett tag och den får hänga med ett tag till.
Nya tv-bänken blev mycket bättre än den gamla.

Kiwi-lyktor från Iittala är en favorit.
Det lilla bordet fyndade jag på en mysig butik här i Sjöstaden.

Mycket vitt/svart och mörkt trä och så kan man piffa med lite färg på kuddar och annat istället.

tisdag 15 juni 2010

Kan själv


Jag fortsätter att amma och har börjat ge Alicia gröt 1-2 gånger per dag. Min lilla tjej kan kan äta alldeles själv nu ;) Nja inte riktigt men häromdagen tog hon skeden och skulle minsann äta själv. Kladdigt blir det men jätteskoj att hon verkar gilla gröten.

Idag har vi varit på en shoppingrunda till Liljeholmens galleria. Är inte så jätteförtjust i den men den duger bra som ett alternativ till Sickla. Skönt att slippa åka in till city och dit ska vi ju på torsdag för att luncha med några av mina fina jobbarkompisar.

söndag 13 juni 2010

Supermysig dag

Idag har vi varit hos Alicias fina gudföräldrar i Gamla Enskede och haft en supermysig dag. Det känns så himla bra att dessa fina människor är Alicias gudföräldrar!! Jättegod mat och efterrätt blev det också och en guidning i villaidyllen Gamla Enskede. Där skulle jag helt klart kunna tänka mig att bo. Mysigt och lummigt och väldigt nära till stan och så tror jag det är en bra mix av människor som bor där. Vi trivs väldigt bra här i Sjöstaden men om vi så småningom vill ha större så kanske det kan bli ett mysigt litet hus. Alicia fick en jättefin bok "Allt om prinsessor" och en cd med mysiga babysånger. Vi passade även på att prata lite om dopet som vi ska ha i september.

Alicias superfina gudmor Lili.

Lambros fina gudmor (Lilis mamma), Alicia och jag.

Alicias farfar kom också förbi en stund och hälsade på.

Trivs bra hos gudmor!

Pappa Lambros matar :)

Lambros gudmor hade köpt en jättefin sommarklänning till Alicia från ZARA i Grekland.

fredag 11 juni 2010

Terrassen i juni


Inte lätt att försöka få en bra översiktsbild över hela terrassen men den här får duga just nu. Jag ska ta lite fler bilder med systemkameran någon dag. Någon som har tips på snygga parasoll? Vi har markiser men de skuggar inte helt när solen gassar på som mest så nu när lillan är här så behövs det definitivt ett extra parasoll.

Den underbara rosa Dahlian har jag fått av min fina mamma och den verkar trivas i solen.

I ena delen av terrassen (som inte fick plats på första bilden) så har vi två däckstolar och en stor fåtölj i cremefärgad plast. Ställningarna som sticker upp i bakgrunden ska så småningom täckas av murgröna men just nu är det lite kalt eftersom den inte hunnit växa så mycket.
Kryddorna trivs också här uppe i solen. Mysigt att kunna öppna dörren från köket och ta en knippe färska örter. Rosen och stäppsalvian har övervintrat och har fullt med knoppar.

måndag 7 juni 2010

Längtar till Grekland





Åhhh vad vi längtar till underbara Grekland!!! Jag gick igenom lite bilder och inser hur mycket jag vill åka dit men det blir nog lite för varmt med en liten bebis i sommar. Vi kanske kan åka dit i september... Huset står ju kvar och väntar!! Det ska bli så roligt att åka dit med Alicia och få visa hennes andra hem ;) Dessutom kommer ju hon bli min tolk i framtiden. Hi hi!!