fredag 30 april 2010

Terrassen


Just nu ser det så här tråkigt ut på terrassen. Nästa vecka ska de nämligen komma hit och plocka ner markiserna och måla träpanelen. Bra med lite underhåll men tråkigt att inte kunna vara där ute på ett tag men snart så ; )

Pionerna som jag satte för ett tag sedan verkar ha överlevt. Det ser ju inte så roligt ut i krukorna just nu men förhoppningsvis ska det komma stora fina blommor i sommar. I de två översta krukorna har stäppsalvian och rosen från förra året börjat grönska. Nu är det verkligen VÅR!!

I förmiddags var jag och Alicia på BVC för det var dags för den första vaccineringen. Det gick bra men det var säkert inte en så mysig upplevelse för gumman men vaccineras måste man ju. Den här valborgsmässoafton blir väldigt lugn och skön. Imorgon lördag ska vi alla tre på middag hos paret som ska gifta sig och det ska bli skoj.
Trevlig Valborg på er!!

torsdag 29 april 2010

Weddingtajm och höga klackar




15 maj ska vi på stort grekiskt bröllop. Lambros har fått äran att vara bestman eller combaros som det heter i Grekland. Självklart var jag ju "tvungen" att hitta en ny klänning och det blev en korallfärgad knälång sak i chiffongaktigt tyg. Stavas det så?? Man är ju inte riktigt i sin vanliga form så här 3 månader efter att ha fått barn men klänningen satt rätt bra ändå. Jag velar mellan svarta eller svagt puderrosa skor med HÖGA KLACKAR... Skoj att få piffa sig lite extra :)
Ska bli jätteskoj att gå på bröllop och mormor och farmor ska vara barnvakt till Alicia. Det kommer förhoppningsvis gå jättebra med barnvakt och det kommer inte bli så speciellt sent för min del och någon gång måste ju vara den första.

Jag och Lambros firar 3-årig bröllopsdag 12 maj så då får Alicia vara med och skåla :)

Sussar sött


Det gäller att sova med stil :) Nu tror jag att lilla hjärtat vaknar snart så att vi kan gå ut en runda. Idag har vi en hemmadag utan inplanerade saker och det är jätteskönt! Ikväll ska Lambros ut och käka med några vänner så Alicia och jag satsar på tjejmys här hemma ikväll!

söndag 25 april 2010

Fina klänningar






Dessa fina babyklänningar finns på Lindex. Imorgon ska jag och Alicia till stan och shoppa och äta lunch med faster, mormor och farmor. Natti natti!

fredag 23 april 2010

La familia



Vi tog lite bilder på vår lilla familj igår. Nu ska vi strax ut i solen på promenix. Ha en skön helg!! Kram

tisdag 20 april 2010

Pioner


Jag köpte blommor igår som ska planteras i stora krukor ute på terrassen. En rosa och en vit "dubbel" pion och några andra blommor som jag inte kommer ihåg namnet på. Någon som vet vad de heter? Det ska bli intressant att se om de kommer att trivas.

måndag 19 april 2010

Söndagsfika


Gudmor

Gudfar

Idag blev det några ärenden och söndagslunch i Sickla. På eftermiddagen åkte vi till vänner som bor i mysigt hus i Gamla Enskede och fikade. Det var en speciell dag eftersom vi frågade om de vill vara Alicias gudföräldrar och det ville de gärna så det känns väldigt skoj. Kram på er!

söndag 18 april 2010

Alicias IKEA-premiär



Idag gjorde Alicia sitt första IKEA-besök. Hon sov hela tiden och verkade ha det väldigt skönt i vagnen och slapp trängas med alla andra som också var på IKEA idag. Vi gjorde inga stora inköp men det blev några nya krukor, smörknivar, lattevisp, servetter och så åt vi lunch. Vi passade även på att åka förbi Zetas Trädgård när vi ändå var ute vid Kungens Kurva. Otroligt fin och inspirerande handelsträdgård med mysigt café. Nu är det lördagsmys!

fredag 16 april 2010

Vårig torsdag

Lambros åkte till Göteborg med jobbet i torsdags morse och kommer hem idag. Jag och Alicia var iväg hela torsdagen och gjorde roliga saker och kom tillbaka klockan nio på kvällen!!! Vi började med lunch på stan med faster Eleni och Lili. Efter lunchen blev det en promenix i vårsolen och Alicia sov gott i vagnen. Sedan följde vi med faster och hämtade kusin Georgia i skolan och gick hem till dem och fikade och åt middag. Kusinerna hjälpte till med Alicia och var jätteduktiga. På kvällen kom farmor dit och hälsade på och gosade med Alicia. Sedan var det dags att åka hem. Kändes lite konstigt att sova själva men det gick jättebra. Skönt med helg igen!!

Fina krokusar så nu är det vår.

Äntligen kan man lägga undan stövlarna och plocka fram ballerinaskorna.

Stolta kusin Georgia kör vagnen.

torsdag 15 april 2010

Torsdag


Då var det torsdag och just nu slappar vi och jag kollar på nyhetsmorgon och fixar med lite tvätt. Alicia ligger i babysittern och sprattlar :) Idag blir det lunch med fina svägerskan och Lili. Ha en bra torsdag!!

Måndag med Lisa


I måndags var Lisa här. Våra familjer känner varandra och vi hade inte setts på väldigt många år så det var jätteskoj att ses. Tänk va tiden går... Vi käkade, fikade och pratade gamla minnen :)
Sedan blev det en skön promenix i solen.

onsdag 14 april 2010

Snyggt


Det här snygga massiva bordet i brunsvart skulle passa perfekt här hemma hos oss. Det är nytt i Ikeas sortiment och heter STORNÄS. Så sugen på att pyssla här hemma just nu när jag är mammaledig :)

tisdag 13 april 2010

Röjning på terrassen och nytt bord


Underbart soligt väder i Sjöstaden idag och jag har gjort en välbehövlig röjning på terrassen idag. Jag konstaterade att vårt utebord inte klarat att stå ute den här vargavintern. Trist så nu är det nog så att vi måste spana efter ett nytt bord. Snyggt med trä men inte så tåligt och vi behöver något som kan stå ute även på vintern och eftersom vi bor högst upp utan tak så behövs det något rejält. Surfade runt och hittade det här bordet på Rusta av alla ställen. Det är tydligen gjort i ett material som heter aintwood och är ett robust konstmaterial (genomfärgad polystyren) och underhållsfritt och formstarkt samt tål temperaturer från +50ºC till -25ºC. Övermålningsbar med akrylfärg efter behov. Låter väl smart??

söndag 11 april 2010

Ett enkelt klick


När jag var och lunchade med min svägerska Eleni och en kompis i torsdags så testade vi den här fina jackan som finns i svart och beige på H&M. Tyvärr fanns det inte så många storlekar kvar men nu på morgonen har jag klickat hem den från HM:s webshop. Eleni hittade den svarta i en butik i fredags och köpte den och jag beställde den beiga. Vi har samma storlek så nu kan vi ju byta ibland ;)

Möblerar om



Jag började möblera om igår... Vi har två mörkbruna skinnsoffor i vardagsrummet som står mittemot men vi funderar på att sälja en av sofforna som står vid fönstret och ha två vita tygfåtöljer där istället. Känns som att det blir lite luftigare. Det ser ju lite tomt ut på första bilden just nu men med två fåtöljer och snygga kuddar kan det nog bli bra. Vad tror ni om det?

Lördagslunch på Di Piu

Idag blev det skön sovmorgon och en god frukost. Vädret var grått och trist men vi gav oss ändå ut på en promenix och stannade till hos våra vänner på Di Piu här i Sjöstaden och åt en jättegod lördagslunch. Nu blir det mer lördagsmys här hemma.

Terrassen väntar



Nu är jag riktigt sugen på att fixa på vår terrass och det ska bli väldigt spännande att se om växterna klarat vintern. Jag kommer ju ha gott om tid för att njuta där i vår och sommar. Vi brukar bjuda över lite vänner och premiärgrilla på Valborgsmässoafton så vi får se om traditionen fortsätter i år.

lördag 10 april 2010

Gymma med mormor



Mormor har kommit tillbaka från semestern i Thailand. I torsdags var hon här och gosade med Alicia som visade de senaste tricksen i sitt babygym.

Mysig vecka



Den här veckan har varit jättemysig. Vi har njutit av sköna promenader och varit och lunchat med kompisar och fina faster och Lili. Jag har även varit och klippt mig. Alicia verkar än så länge vara en snäll tjej och hänger med på det mesta skönt nog :)
Nu är det dags för fredagsmys och Lambros har gjort hemlagade hamburgare. Mums!!
Ha en skön helg!!

söndag 4 april 2010

Grekisk påsk

Igår var det grekisk påskmiddag hos Lambros föräldrar. Som vanligt massor med god mat och mysigt. Alicia klagade inte utan fick en massa gos och även fast ljudnivån var rätt hög när alla släktingarna pratade grekiska så somnade hon på soffan :)

Faster Eleni matar Alicia. Skönt att både kunna amma och ge ersättning ibland.

Mys med kusinerna. Georgia har brutit armen och har fått ett lila gips.

fredag 2 april 2010

Påskpromenad och brunch



Långfredagen var solig så vi njöt av en härlig promenad runt bryggan här i Sjöstaden. Sedan mötte vi upp vår kompis Jonas och åt brunch på Jimmys Marina. Alicia låg snällt i vagnen så det gick jättebra :) Skönt att kunna göra saker som vi även gjorde innan vi fick barn. På eftermiddagen kom våra tidigare grannar hit och fikade.

På kvällen fixade Lambros ett minipåskbord och vi kunde sitta tillsammans och äta medan Alicia låg i sängen och sov. Idag kommer våra vänner Elin och Anders med sina söta tjejer och fikar och senare ska Lambros gå på ishockey med ett grabbgäng och jag får besök av min fina vän Martina.

Alicia ligger just nu i babygymmet och skrattar för hon har precis kommit på att hon ska använda armarna för att slå på figurerna så de låter och rör på sig.

Ha en mysig påskafton!! KRAM

torsdag 1 april 2010

GLAD PÅSK



Skärtorsdagens morgon. Alicia sover och jag passar på att surfa och lägga upp några bilder på lite påskpynt här i hemmet i Sjöstaden. Första påsken för Alicia och det känns jättemysigt att få fira påsk nu när vi är 3 i vår lilla familj. Lambros är långledig över helgen så vi hinner mysa tillsammans. Det blir även påskmiddag hos Lambros föräldrar och så ska vi passa på att umgås med fina vänner. Mamsen och Per är i Thailand och njuter av sol och värme så det blir tomt utan dem men snart är de ju hemma igen. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan fixa med några påskägg. Efter lunch blir det en promenix till Sickla för några ärenden.
GLAD PÅSK!!!