lördag 30 januari 2010

I like



Det här massiva klädskåpet tillhör en av möbelfavoriterna här hemma. Gillar att mixa moderna och lite äldre möbler för att få en schysst och personlig blandning. Jag fyndade det på Blocket för cirka ett år sedan och då var det träfärgat så jag satte igång att slipa och måla det vitt. Ganska mycket jobb men jag är väldigt nöjd med resultatet.
Se bilder från renoveringen här

Fredag igen. Snart kommer Lambros hem från jobbet och ikväll har han lovat att göra hemgjord pizza. Det blir en lugn fredag på hemmaplan och så är det ju Let´s Dance!
Ha en mysig helg!! Kram på er!

fredag 29 januari 2010

Fika hela dagen lång


Idag har jag haft besök så jag har i princip fikat och ätit och pratat hela dagen lång. Tur att jag bakade kanelbullar och svängde ihop en blåbärspaj igår. På förmiddagen kom Pia och hennes 5-månaders son Elias och fikade.Vilket charmtroll!! Sedan kom Martina och åt lunch och det blev mer fika ;) Jätteskoj att ni kom och hälsade på!!

Jag känner mig fortfarande pigg som tur är men min vänstra fot är svullen och det ser ganska roligt ut. Jag har i alla fall lyckats komma åt att lacka tånaglarna för visst vill man ju vara lite fin ;)

Nu blir det till att slappa i soffan. Ha en skön kväll!!

Fina blommor från min fina mamma


Igår var mamma här och hälsade på. Hon hade med sig en jättefin bukett från blomsterbutiken Magnolia som ligger här i Sjöstaden. De dekorerar alltid paketen med färska blommor och den här gången var det en vacker blå blomma som prydde paketet. Tack fina mamma!! Du vet att du är bäst ;)

onsdag 27 januari 2010

Bakdag


Jag ska strax sätta igång och baka kanelbullar och det är lika bra att baka dubbel sats när jag ändå är igång. Har inte några andra planer idag förutom att mamsen nog kommer hit och fikar.

Imorgon torsdag kommer Pia och hennes lille bebis Elias hit och fikar och senare på dagen kommer Martina och hälsar på. Ska bli skoj!!

Igår fick våra vänner Max och Manjo en liten flicka och Felix fick en lillasyster. Jättegrattis!!!

Mumsig semla


Jag har precis klämt i mig den här semlan som var årets första och den var väldigt mumsig.

tisdag 26 januari 2010

Lugn måndag


Idag har jag haft en väldigt lugn måndag. Skönt att inte ha så mycket inbokat nu när det börjar närma sig. Idag är det 8 dagar kvar till beräknad förlossning men inga tecken på att bebben vill komma ut än så den verkar trivas bra där inne.

Förutom att slappa, läsa tidningar och kolla lite på TV så blev det en lugn men skön promenix till apoteket för att inhandla lite ansiktskrämer och babygrejjer.

Lambros åker och storhandlar efter jobbet idag och det känns skönt att fylla på frys och kyl. Imorgon ska jag nog göra några matpajer och baka kanelbullar.

Orkideerna växer så det knakar här hemma och 3 av dem har precis börjat blomma om och det känns skoj. Nu ska jag ta en fika. Ha en mysig måndagkväll!

söndag 24 januari 2010

Inspiration




Här är lite inspirationsbilder från en av mina favorittidningar Livingetc.

Lite julfint kvar


Den här julröda amaryllisen blommar här hemma just nu och det är det sista av julen som finns kvar. Dags att köpa hem lite nya vårblommor.

Party party


30-års festen igår blev lyckad och vi hade superskoj. Jättegod buffé, trevliga vänner och mycket dans kan ju aldrig bli fel och med det här gänget så blir det alltid väldigt skoj.

Jag kan inte förstå hur jag kan vara så pigg en vecka innan bebben är beräknad att titta ut. Vi skämtade lite om att nu när vi är så pigga och glada så åker vi iväg till BB och "klämmer ut" bebben.

Om ni undrar vad Lambros gör på bilden så dansar han en grekisk dans och det var underhållande :) Festen var här i Sjöstaden så det blev en lagom promenad hem igår.

Idag är vi lite trötta så det blir bara till att slappa och ha en mysdag på hemmaplan.
Ha en skön söndag!!

lördag 23 januari 2010

Barndop och coctailpartaj


Idag blir det barndop på dagen och 30 års coctailpartaj på kvällen. Jätteskoj så klart men det blir nog till att ta en powernap på eftermiddagen :)

Föresten, tack för era fina kommentarer här på bloggen. Alltid lika roligt att läsa!!

Nu är det frukosttajm så jag ska strax dricka upp den här goda varma chokladen och äta lite gott. Jag brukar blanda råsocker, kakao och mjölk och ibland även skumma lite mjölk på toppen. Nyttigare än grädde men lite samma effekt :)
Ha en härlig lördag!

Fredagsmys


Det blev en mysig lunch på stan idag med fina Manjo som också har en stor kula på magen. Undrar vem som hinner först ;) Lite ärenden blev det också innan jag åkte hem och tog en liten powernap.

Lambros hade handlat lite fredagsgott när han kom hem så det blev så klart fredagsmys och Let´s Dance. Vem är din favorit? Vita stora lyktan från Indiska lyste fint hela kvällen.
Ha en skön helg!!!

fredag 22 januari 2010

Fina armband


Jag hade gärna kunnat tänka mig något eller några av dessa armband som finns på accessora.
Snyggt att mixa sina klassiska smycken med lite schyssta accessoarer. Har du förslag på några fina smyckessajter?

torsdag 21 januari 2010

Baka baka liten kaka


Idag har jag inga speciella planer förutom besöket hos barnmorskan i morse. Allt såg fint ut och bebben verkar må bra där inne. Undrar när han/hon ska bestämma sig för att komma ut :)
Vi har ett till barnmorskebesök inbokat och det är på kvällen den 1 februari. Bebisen är ju beräknad till den 2 februari så vi får se om vi hinner dit eller inte...

Jag har precis bakat en sockerkaka och den blev riktigt god. Vi hade slut på smör så jag använde rapsolja istället men kakan blev faktiskt väldigt bra och fluffig. Kan erkänna att jag redan smakat två ganska stora bitar : )
Nu ska jag ringa några samtal och sedan blir det nog lite dammsugning. Känner mig som en riktig hemmafru idag. Ha ha!! Sedan blir det nog att sätta sig i fåtöljen och kolla på TV eller bläddra i någon ny tidning.

Imorgon har jag och en kompis som också är gravid och beräknad en vecka före mig planerat att fredagsluncha i stan.
Ha en fortsatt bra dag!!

Min onsdag



Idag har det inte blivit så mycket hemmamys...i alla fall inte i vårt egna hem... Jag har varit hemma hos min gravida jobbarkompis Cecilia som bor på Östermalm. Två av våra andra jobbarkompisar kom också dit och hade köpt med sig god lunch. Jättemysigt att ses innan bebisarna kommer. Så glad för min fina jobbarkompisar : )

På eftermiddagen tog jag en tur på stan och gjorde några inköp till mig sjäv. Det blev amningsbehåar, 2 amningstoppar och en randig gravidtopp som var på rea. Jag provade även en svart amningsklänning (på bilden) men den slår jag eventuellt till på senare. Köpte 2 kortare toppar i samma modell i svart och vitt istället.

tisdag 19 januari 2010

H&M Home



Jag surfade runt lite och kollade in H&M Homes sortiment och det finns en del fint. T ex dessa kuddar som jag gillade och praktiska och fina tvättlappar i massor med olika färger.
Bilder: hm.com

Skön måndag


Måndagen har varit riktig skön. Förra veckan hade jag semester men idag är det faktiskt min första föräldralediga dag. Jag har slappat och pysslat hemma och så blev det en liten promenix för att posta paket och brev. Det blev även presentköp till lördagens dop. Jag kan inte skriva vad det är eftersom lille Elias mamma kanske kollar på bloggen men presenterna köpte jag på Happies som är en mysig barnaffär här i Sjöstaden. Ikväll blir det mysmåndag som vanligt.
Ha en jätteskön måndag!!

måndag 18 januari 2010

Några favoriter här hemma


Marimekko-skålar i olika färger. Den vita är köpt på loppis i skåne. Vårt lilla söta köksbord fyndat på Blocket.
Vit vas från Folkhemmet och ljusstake från SIA. Marilyn hänger över stora matbordet i vardagsrummet.

Våra inramade bröllopskransar. En grekisk bröllopstradition och vi fick dem av Lambros fina gudmor när vi gifte oss. Lampa av märket Globen.

Namnsdagsblomma



Jag har namnsdag i veckan och när mamma och jag träffades sist så fick jag två jättesöta engelska pelargoner i namnsdagspresesent. Tack söta mamma!! Känns vårfräscht med pelargoner.

söndag 17 januari 2010

Mysig och god middag


Nyss hemkommen från en jättemysig och god middag på en italiensk restaurang med ett härligt gäng. Kvällens outfit blev en svart stickad klänning och mammastrumpbyxor i spets :) Jag åt vitlöksfrästa champinjoner till förrätt, pasta med hummer till huvudrätt och till efterrätt blev det fräsch citronsorbet med färska jordgubbar och chokladflarn. Natti natti!!

torsdag 14 januari 2010

Lästips om kroppsspråk



I senaste numret av tidningen Glamour (nr 2/feb 2010), i artikeln ”Knäck koden” tipsar min fina vän Martina Skowronska och Henrik Fexeus om kroppsspråkets signaler. Jag kan även passa på att tipsa om boken Kärleksretorik som Martina skrivit.

onsdag 13 januari 2010

21 dagar kvar


Idag är det 21 dagar kvar till beräknad förlossning men det är ju bebben som bestämmer när han/hon vill komma. Jag mår bra och känner mig pigg än så länge som tur är. Idag kom en inbjudan till 30-års partaj med coctailparty den 23 januari och det låter riktigt roligt. Som tur är så är festen här i Sjöstaden så är jag pigg så går vi nog dit en stund. På dagen är vi bjudna på dop så det hoppas jag inte heller att vi ska missa. Imorgon kväll har vi bjudit hem några vänner och vi tänkte bjuda på lite grekisk mat som moussaka, grekisk bondsallad, grekiskt lantbröd, tsatsiki, oliver och till efterrätt blir det bär med grekisk yogurt, honung och nötter. Känns bra att passa på att umgås med vänner och göra lite saker nu innan bebben kommer :)
Natti natti!

tisdag 12 januari 2010

Sista jobbdagen på länge och andas in och andas ut

Ja nu har jag jobbat sista dagen på ett bra tag. Kändes riktigt bra att träffa mina fina jobbarkompisar efter en lång julledighet men så klart en lite märklig känsla att jag inte ska till jobbet på länge. Jag kommer ju hälsa på men då blir det ju inte för att jobba utan luncha med tjejerna och kolla läget ;) En av de andra tre tjejerna som varit gravida samtidigt som mig fick en liten Viktor igår. Underbar nyhet och massor med grattis!!! Ikväll var vi på profylaxkurs och det var intressant att få lite tips på hur man kan slappna av under förlossningsarbetet. Lambros visade sig ha ganska bra koll på andningstekniker eftersom de brukar göra liknande på fotbollen så det känns tryggt med honom som coach ;) Nu är det bara att öva!!
På min första lediga dag imorgon ska jag åka hem till en mammaledig jobbarkompis och hennes son som jag inte träffat på länge och det ska bli jätteskoj. Kram på er!!

måndag 11 januari 2010

Min helg


Om någon är intresserad av hur lilla jag tillbringat helgen så kommer här en liten sammanfattning. I lördags började vi dagen med en lång och god frukost och en smaskig smoothie. Sedan bar det av till barnbutiken Bonti på Karlavägen för att hämta bilbarnstolen eller babyskydd som det egentligen heter och basenheten från Maxi Cosi som vi beställt. Vi passade även på att beställa lite större framhjul till vår barnvagn Bugaboo Cameleon. Kan ju vara bra att ha om det ska fortsätta vara vinter när bebben kommer och även om man ska gå i terräng. Hungriga åkte vi vidare till Söders höjder och åt jättegod thaiinspirerad vegetarisk bufféHermans på Fjällgatan och njöt av den underbara utsikten. Tack fina Sandra och Mika för presentkortet. Väldigt mätta åkte vi hem och slappade och jo jag somnade och det var såå skönt. På kvällen åkte vi till Ann Sofie och Jonas och åt tacos och tittade på film. Det blev ganska sent så det blev en taxi hem. Idag har vi och vårt lilla skidgäng varit i Flottsbro och åkt skidor. För min och en av våra vänner som också har bebis i magen så blev det varm choklad i värmestugan och en promenix istället. När skidåkarna var nöjda så åkte jag och Lambros hem till svärföräldrarna och åt god middag. Nu ska jag strax hoppa in i duschen och pyssla om mig och försöka komma i säng tidigt så att jag är pigg imorgon när det är min sista jobbdag på ganska länge ; ) Ska bli jätteskoj att träffa alla fina jobbarkompisar. Ha en bra söndagkväll!!

lördag 9 januari 2010

Mysfredag


Efter en lång julledighet så har man liksom inte riktigt koll på vilken dag det är men idag är det ju fredag. Lambros är ute och käkar med några kompisar så jag kollar på nypremiären av Let´s Dance och äter glass med blåbär. Ha en mysig fredag och helg!

fredag 8 januari 2010

Kvällsbild från Sjöstaden


Då är några av Kivilyktorna framme igen och stjärnan får hänga uppe ett tag till för det blir så mysigt sken av den. Besöket hos barnmorskan idag gick fint. Det verkar som att bebbens huvud är fixerat som det ska, hjärtslagen var fina och regelbundna och både bebben och jag hade växt sedan förra besöket ;)
Ha en mysig kväll!!

torsdag 7 januari 2010

Snöig torsdag

Den fina vita vintern håller i sig och idag snöar det. Mysigt!! Jag jobbar hemifrån idag och imorgon. Nästa vecka ska jag in till jobbet några dagar och sedan börjar min föräldraledighet. Känns lite overkligt men det blir en spännande tid framöver. I eftermiddag ska vi på koll hos barnmorskan på MamaMia. Idag och nästa gång får vi träffa en annan barnmorska eftersom "vår" barnmorska har semester men det ska nog gå bra ändå. Ska bli spännande att få reda på om bebbens huvud fixerat sig. Så nyfiken på vem som "bor" därinne.
Ha en bra torsdag!!

onsdag 6 januari 2010

Bara en liten kaka till


Som sagt är det hemmamys ikväll och jag ska bara ta en liten kaka till... Svärmors grekiska mandelkakor är så ljuvligt goda.

Hemmamys




Hemmamys ikväll och det är så skönt! Jag sitter i fåtöljen och Lambros ligger i soffan. Popcorn och choklad mumsas det på. På en av bilderna ser ni bordet som vi köpte tidigare och där finns nu plats för datorn och lite annat. Så nu vet ni var jag sitter när jag bloggar ;) Funderar på om vi ska ha någon hylla eller tavlor/ramar på väggen ovanför. Har ni några kreativa idéer?? Vi hade en stor fyrkantig cremefärgad ryamatta under soffbordet tidigare men den har vi flyttat in till bebbens rum. Jag beställde en rund cremefärgad ryamatta till soffbordet igår och det kan nog bli bra. Svarta mattor är ingen hit eftersom man måste dammsuga varje dag om det ska se fräscht ut.

tisdag 5 januari 2010

Varmt om fötterna


Igår blev det en shoppingtur i Sickla med min fina svägerska, hennes dotter och Lambros kusin som är här på besök från Grekland. Jag rea-fyndade dessa stövlar på Scorett. Skönt med så höga och varma stövlar. Ha en bra dag!
Bild: Scorett.se